ΝΙΣΥΡΟΣ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Σε αναβρασμό βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη η τοπική κοινωνίας της Νισύρου, όταν έγινε γνωστό ότι ένας γονέας – που κατήγγειλε στην Αστυνομία την σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου παιδιού του από άλλο κάτοικο του νησιού – συνελήφθη και κινδυνεύει με απέλαση ελλείψει νομιμοποιητικών εγγράφων.

Αυτό που προκάλεσε την εύλογη οργή των κατοίκων – που μίλησαν για συγκάλυψη – ήταν πως ενώ ο πατέρας συνελήφθη, ο κακοποιητής έμεινε ελεύθερος και φέρεται να έχει διαφύγει στη Ρόδο

Τα όσα ανέφερε, ωστόσο, μιλώντας στο Mega, ο Γιάννης Κουλάκης, διευθυντής Γυμνασίου – Λυκείου της Νισύρου, αποδεικνύουν πως το πρόβλημα είναι ακόμη πιο μεγάλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής επισήμανε πως – αμέσως μετά τη καταγγελία – οι εκπαιδευτικοί προσέγγισαν τα παιδιά, τα όποια σιγά σιγά άρχισαν να μιλούν. Κάπως έτσι βρέθηκε πως τουλάχιστον έξι παιδιά έχουν κακοποιηθεί από τον αρχαιοφύλακα. Σημειώνεται πως σήμερα στο νησί αναμένεται κλιμάκιο ψυχολόγων οι οποίοι θα μιλήσουν τόσο με τα παιδιά όσο και με τους γονείς τους.

Σε ό,τι αφορά τον πατέρα, χάρη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ Νισύρου αλλά και σε επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων, φαίνεται πως εντέλει θα αφεθεί ελεύθερος.