ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΑΠΕΛΑΣΗ

Χαρτί απέλασης έλαβε ο μετανάστης, κάτοικος της Νισύρου, που όπως αποκάλυψε την Τετάρτη (17/4) το tvxs, κατήγγειλε στις αρχές την σεξουαλική παρενόχληση του 12χρονου παιδιού του από υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού στη Νίσυρο.

Ο καταγγελλόμενος ως δράστης του περιστατικού αντίθετα, που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία της Νισύρου, αφέθηκε ελεύθερος και δεν κλήθηκε καν από την εισαγγελία ανηλίκων παρά την καταγγελία από τον πατέρα και το Χαμόγελο του Παιδιού. Πρόκειται για υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού και υποψήφιο με την παράταξη του δημάρχου Νισύρου. 

Σύμφωνα με το TVXS, o φερόμενος ως δράστης, ζει και εργάζεται τα τελευταία 7 χρόνια στη Νίσυρο ως φύλακας του μουσείου, υπήρξε υποψήφιος στην παράταξη του δημάρχου του νησιού και κατοικεί στον ξενώνα του μουσείου, που του έχει παραχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού.

Ο μετανάστης κάτοικος του νησιού, αφού προέβη σε καταγγελία που αφορούσε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του δεκάχρονου παιδιού του, κρατείται έκτοτε από τις αρχές, καθώς στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων.

«Για το νησί και την κοινωνία μας είναι ένα ζήτημα ηθικής αρχής και όχι νομικής τάξης. Ζητάμε ο πατέρας που προέβη στην καταγγελία να δεχτεί προστασία καθώς αποτελεί παράδειγμα για την κοινωνία μας, που μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερους /ες να μιλήσουν», αναφέρουν σε ανοιχτή επιστολή τους οι κάτοικοι της Νισύρου.

Σας καλούμε να αναλογιστείτε τις τρομερές συνέπειες που έχει ήδη η κράτηση του πατέρα στον ψυχισμό του ανήλικου παιδιού του και το άγχος που επικρέμεται στην οικογένεια με την ενδεχόμενη απέλασή του. Θεωρούμε τη συγκεκριμένη δίωξη εκδικητική και καταχρηστική. Η διεύθυνση του στο νησί μας είναι γνωστή, έχει οικογένεια και δεν θα φύγει ανενόχλητος όπως έκανε ο φερόμενος ως θύτης. Ζητάμε δικαιοσύνη και την άμεση επιστροφή του πατέρα κοντά στην οικογένειά του, που δοκιμάζεται», καταλήγει η επιστολή.

Μάλιστα κάτοικοι του νησιού επισημαίνουν ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι δεν ήταν το πρώτο παιδί που παρενόχλησε, ενώ και η δικηγόρος του πατέρα, Θεοδοσία Οικονομίδου αποκάλυσε στο TVXS, πως ήδη οι αρχές έχουν και δεύτερη καταγγελία από γονείς άλλου παιδιού ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες.