ΝΕΚΡΟΣ 55ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ένας 55χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του σε επιχείρηση της Θεσσαλονίκης όταν κατά τη διαρκεια εργασιών που πραγματοποιούσε, εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε μαρμάρινες πλάκες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε εργοστάσιο μαρμάρου στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης. Τον 55χρονο ο οποίος εργαζόταν στην επιχείρηση τα τελευταία 12 χρόνια απεγκλώβισαν οι συνάδελφοί του. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου και εξέπνευσε.

Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν ως χειριστής γερανού τα τελευταία 12 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων είχε υποστεί άλλους δύο σοβαρούς τραυματισμούς.

Αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, ζητά με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με αφορμή το τραγικό δυστύχημα.

«Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στέρησαν τη ζωή ενός ακόμα συναδέλφου μας. Ακόμα ένας συνάδελφός μας δεν επέστρεψε στο σπίτι του αφού έχασε τη ζωή του την ώρα της εργασίας του, μεγαλώνοντας κι άλλο τον κατάλογο των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

« Η λίστα των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων στην χώρα συνεχώς μακραίνει, οικογένειες δεν βλέπουν ξανά τους αγαπημένους τους γιατί χάνουν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος. Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, χθες, όχι σήμερα. Καλούμε την Πολιτεία εδώ και τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες. Να κάνει περισσότερο αυστηρό το πλαίσιο των κανόνων ασφάλειας, να ενισχύσει ουσιαστικά την Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να πραγματοποιούνται συχνοί και εξονυχιστικοί έλεγχοι», ζητά στην ανακοίνωσή του το ΕΚΘ.

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθιά θλίψη της και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου 55χρονου.