ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Κλιμακώνουν ξανά τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, με νέες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλία και Μακεδονία, απαιτώντας και πάλι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επαρκείς, άμεσες λύσεις και αποζημιώσεις σε όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Την Παρασκευή αναμένεται σειρά συγκεντρώσεων και πορείες στη Θεσσαλία αλλά και περιοχές της Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, έχουν εξαγγελθεί κινητοποιήσεις στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, στην Επανομή, στο Κιλκίς, στη Χαλκηδόνα, στη Θέρμη, στον Λαγκαδά, στις Σέρρες αλλά και τα στα Γιαννιτσά.

«Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις την Παρασκευή με μια ειρηνική πορεία στον κόμβο του αεροδρομίου για να βγάλουμε τα προβλήματά μας προς τα έξω. Έχουμε μεγάλο κόστος παραγωγής. Είναι δυσβάστακτα για τον αγρότη τα έξοδα και λιγότερα τα έσοδα για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις του. Μεγάλο και βασικό πρόβλημα είναι νέα ΚΑΠ που έχει σχεδιαστεί είναι ανεφάρμοστη για τα δεδομένα της Ελλάδας»δήλωσε στην ΕΡΤ ο αγρότης Ιάσωνας Βογιατζής.

Ακολουθεί σειρά συνελεύσεων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προκειμένου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να σχεδιάσουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους.