ΜΕΙΝΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 180 ΧΡΟΝΙΑ

Χωρίς εκπροσώπηση στο ελληνικό κοινοβούλιο, μετά από 180 χρόνια, μένει η οικογένεια Βαρβιτσιώτη, μετά και την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που ανακοίνωσε χθες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Έχει ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο – όπως λέει- και επιθυμεί να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα, στη ναυτιλία, εκεί που, «μπορώ να προσφέρω. Σε αυτό που έχουμε σαν εθνικό στόχο, δηλαδή να φέρουμε περισσότερες ναυτιλιακές επενδύσεις και την πρωτοκαθεδρία που έχουμε στην θάλασσα να την βλέπουμε και στην ξηρά» όπως ανέφερε.

Σε ερώτηση αν ισχύει το σενάριο πως παραιτήθηκε επειδή δεν θα ψήφιζε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το διέψευσε απαντώντας πως: «Ήμουν από τους λίγους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης. Για εμένα το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι το πώς θα έχουμε περισσότερα παιδιά, αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό που έχουμε ως εθνική κρίση είναι πραγματικά η πληθυσμιακή μας συρρίκνωση. Οπότε, δεν θεωρώ τόσο κορυφαίο το ζήτημα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ώστε να με οδηγήσει έξω από τη Βουλή».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, αποφάσισε να παραιτηθεί του αξιώματος του στο ελληνικό Κοινοβούλιο, μετά από 24 χρόνια, κάτι που σηματοδοτεί ένα ιστορικό…τέλος, για μία από τις αρχαιότερες πολιτικές οικογενειακές…δυναστείες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

«Στην ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει.

Έχω την τιμή να απολαμβάνω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών 24 χρόνια έχοντας εκλεγεί έντεκα φορές Βουλευτής ανελλιπώς από το 2000. Διετέλεσα τέσσερεις φορές μέλος της κυβέρνησης με τρεις διαφορετικούς Πρωθυπουργούς τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου.

Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα έχοντας βαθιά μέσα μου το αίσθημα της προσφοράς στην πατρίδα και την κοινωνία. Υπηρέτησα τον εθνικό στόχο η Ελλάδα να διακρίνεται στην Ευρώπη τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Προώθησα μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις που σήμερα αποτελούν πετυχημένα παραδείγματα. Υπηρέτησα τις θέσεις ευθύνης με απόλυτο σεβασμό στην διαφάνεια και το δημόσιο χρήμα. Συνεργάστηκα με άξιους κρατικούς λειτουργούς χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα και πάντα ανέλαβα τις ευθύνες μου κάποιες φορές με προσωπικό και πολιτικό κόστος. Έχοντας πάντα ήσυχη τη συνείδησή μου. Το πιο σημαντικό όμως υπήρξε η σχέση που δεκαετίες τώρα έχω κτίσει με τους πολίτες. Μια σχέση άμεση βασισμένη στην ειλικρίνεια. Σας ξέρω με τα μικρά σας ονόματα και για μένα δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα. Πάντοτε έλεγα ότι στην πολιτική δεν κάνεις ψηφοφόρους αλλά φίλους και έτσι πορευτήκαμε.

Πάντα πίστευα ότι η προσφορά στον τόπο δεν γίνεται μόνο από τα βουλευτικά έδρανα ή μια υπουργική καρέκλα. Ιδιαίτερα σήμερα, που έχει περάσει η εποχή των μεγάλων κρίσεων και των ισχυρών συγκρούσεων, η πατρίδα έχει ανάγκη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Έχοντας θητεύσει δύο φορές στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με την εμπειρία του ναυτιλιακού δικηγόρου, αλλά και ως ένας άνθρωπος της θάλασσας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο χώρος αυτός έχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας. Πάντα πίστευα άλλωστε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιτυχία της στον χώρο της ναυτιλίας και η προσωπική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πολιτική δράση. Με αυτές τις σκέψεις παραδίδω τη βουλευτική μου έδρα.

Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη μέσα από την καρδιά μου!»