«ΜΥΛΟΣ» Ο ΣΥΡΙΖΑ –  ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Πήρε πίσω…τελικά, την επιστολή και το αίτημα για επανεπιβεβαίωση της προεδρίας του ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς μόνο τρία στελέχη της πολιτικής γραμματείας του κόμματος ( Παππάς, Τελιορίδου και Τζάκρη) τον στήριξαν, με τα υπόλοιπα να λένε «όχι», λίγες μέρες πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το προσεχές τριήμερο.

Σημειώνεται πως ότι η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με επιβεβαίωση αμφίδρομης εμπιστοσύνης και από την πλευρά του προέδρου προς την Π.Γ. και από την Πολιτική Γραμματεία προς τον Πρόεδρο και πως το κόμμα πορεύεται ενωμένο, ωστόσο, μόλις καταγράφηκε άλλη μια σημαντική υποχώρηση από τον Στέφανο Κασσελάκη.

ο Διονύσης Τεμπονέρας, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του κατά τη συνεδρίαση της Π.Γ. απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη για το θέμα του ερωτηματολογίου σημειώνοντας ότι ««η συζήτησηπου ανοίγει παραμονές του συνεδρίου δημιουργεί πολιτική σύγχυση και ενδεχομένως υποκρύπτει ταυτοτικές αλλαγές που αγνοούν τα μέλη. τα μέλη δεν έδωσαν ποτέ εξουσιοδότηση για τη μετάλλαξη του κόμματος, σε καμία σοσιαλδημοκρατική ή φιλελεύθερη εκδοχή» και προσθέτοντας «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνέχεια της αριστερής-προοδευτικής του παράδοσης και θέλει να είναι ένα κόμμα της πληθυντικής, συμπεριληπτικής, κυβερνώσας Αριστεράς».

Ενώ αντίδραση υπήρξε και από τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος χαρακτήρισε «αβάσιμη» την επιστολή Κασσελάκη και υπογράμμισε ότι «δεν είναι σωστό, είναι άδικο το περιεχόμενο η επιστολή Κασσελάκη, και τόνισε πως «Αν δεν είχε ληφθεί η πρωτοβουλία για το ερωτηματολόγιο και αν χθες δεν είχαμε πάρει τέτοια επιστολή χωρίς ο κ. Κασσελάκης να γνωρίζει γιατί συγκλήθηκε η Πολιτική Γραμματεία, δεν θα ήμασταν πρωτοσέλιδο σε 6-7 εφημερίδες».