ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. «ΘΑ ΣΑΣ… ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΟΥΜΕ»

Ξεκάθαρος ήταν ο πρωθυπουργός, για την πρόθεσή του να προχωρήσει σε «μεταρρυθμίσεις» αναλαμβάνοντας το όποιο πολιτικό κόστος, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ την ίδια στιγμή που οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι “στα κάγκελα”.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δηλώνουν αποφασισμένοι να πλημμυρίσουν τους δρόμους την Τετάρτη (22/11), σε κινητοποιήσεις κατά του ν/σ. Την ίδια ημέρα έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και οι αυτοκινητιστές.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος, ισχυριζόμενος ότι η παρέμβαση με το εν λόγω νομοσχέδιο θα είναι τολμηρή «από την οποία δεν θα υποχωρήσουμε». Ανάφερε αορίστως πως «ενδεχομένως να υπάρχουν κενά που θα ληφθούν», όμως έσπευσε να προσθέσει ότι «η κεντρική στόχευση δεν θα αλλάξει». 

Ο κ. Μητσοτάκης υπερασπιζόμενος το ν/σ, υποστήριξε πως δεν γίνεται το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνει μηδενικό κέρδος, ούτε ο εργοδότης να εμφανίζει μικρότερο εισόδημα από τους εργαζομένους και πως η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος θα γίνει έναν χρόνο νωρίτερα.