ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΠΩΣ… ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Για «τακτική Μαυρογιαλούρου» από τον Μητσοτάκη για τους δημόσιους υπαλλήλους που «μοιράζει προεκλογικά ψεύτικες υποσχέσεις με αποφάσεις που όχι μόνο δεν αυξάνουν τους μισθούς αλλά οδηγούν σε μεγαλύτερη διάλυση του Δημοσίου», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, η ενωτική πρωτοβουλία | ΜέΡΑ25 Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι προεκλογικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους «αποτελούν άλλη μία απάτη της κυβέρνησης, που παρουσιάζεται ως παροχή από τα συστημικά ΜΜΕ».

Και συνεχίζει: «Ενώ δεν δίνει πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, δεν προσλαμβάνει προσωπικό στο δημόσιο, ώστε να εξυπηρετούνται οι κοινωνικές ανάγκες και εκχωρεί βασικές δημόσιες υπηρεσίες στα ιδιωτικά συμφέροντα, παρουσιάζει την αξιολόγηση του προσωπικού, που μειώνεται διαρκώς εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας, ως πανάκεια και τα μπόνους στους ημετέρους ως αύξηση στους μισθούς!».

«Σε μία εποχή που οι καταστροφικές συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών και ιδιαίτερα της Νέας Δημοκρατίας πλήττουν την πλειονότητα των πολιτών, που η δημόσια υγεία καταργείται, που οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν στα δημόσια νοσοκομεία για μία απλή ιατρική πράξη, που οι γιατροί στο ΕΣΥ όχι μόνο δεν αμείβονται αλλά και διασύρονται από κυβερνητικά στελέχη (πχ Καλλιάνος), ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει παροχές για λίγους εργαζόμενους στο Δημόσιο που θα επιλέγονται κατόπιν αξιολόγησης από προϊσταμένους τοποθετημένους από τη Νέα Δημοκρατία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Δεν πρόκειται για αυξήσεις. Πρόκειται για την προώθηση ενός πελατειακού δικτύου και τη θέσπιση επιπλέον αμοιβών σε ημετέρους», υποστηρίζει η ενωτική πρωτοβουλία | ΜέΡΑ25 Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά και διεκδικεί:

  • Αύξηση μισθών ανάλογα με το κόστος ζωής.
  • Θεσμοθέτηση της ΑΤΑ (Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή) για να καλύπτει τις απώλειες από την ακρίβεια.
  • Ενίσχυση των Δημοσίων Υπηρεσιών σε υποδομές και προσωπικό.
  • Επαναφορά του 13ουκαι 14ου μισθού στους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Η ανακοίνωση καταλήγει:

«Η σωστή λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, με επαρκές προσωπικό και ικανοποιητικά αμειβόμενους εργαζόμενους, ώστε να καλύπτουν τις κοινωνικές ανάγκες, μας αφορά όλους.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει. Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους και την ψήφο τους μπορούν να επιβάλουν λύση.

Η ενίσχυση της ενωτικής πρωτοβουλίας | ΜέΡΑ25 Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά στις προσεχείς εκλογές θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη και προώθηση των λύσεων στα προβλήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας».