ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ  

Απίστευτη επίθεση προς τον παραιτηθέντα διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου από το Υπουργείο Υγείας, ο οποίος είχε τοποθετηθεί προσωρινά ύστερα από την καρατόμηση της προηγούμενης διοίκησης.

Απαντώντας στην παραίτηση του κ. Λυδάκη, το υπουργείο αναφέρει ότι «δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν τα νόμιμα καθήκοντά τους».

Παράλληλα διαμήνυσε ότι «κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη».

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι η «πλήρης λειτουργία των χειρουργείων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων. Για το Υπουργείο Υγείας προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης».

Ο κ. Λυδάκης παραιτήθηκε μόλις μία βδομάδα μετά την τοποθέτησή του γιατί διαφώνησε με τη μετακίνηση παθολόγων καθώς αρνήθηκε να υποδείξει όνομα γιατρού προκειμένου να μετακινηθεί από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Λυδάκης τόνισε ότι «οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το νοσοκομείο μας».

Η επιστολή παραίτησης 

«Αξιότιμε κε Υπουργέ και Διοικητά της 7ης ΥΠΕ,

Σήμερα έγινα αποδέκτης γραπτού αιτήματος για να υποδείξω όνομα ιατρού ειδικευμένου Παθολόγου για εφημεριακή κάλυψη της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Ρεθύμνου.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση των θεσμικών μου υποχρεώσεων έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της 7ης ΥΠΕ για να με μετακινήσει ως Παθολόγο στο ΓΝ Ρεθύμνου για να επιτελέσω την εν λόγω εφημερία.

Όπως είναι γνωστό, έχει εκφραστεί με προηγούμενο έγγραφο μου (Αρ. πρωτ. 29777/23-10-23) η υπηρεσιακή μου άποψη (απότοκος 25ετούς θητείας ως ειδικευμένου ιατρού στο ΕΣΥ) ότι οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το Νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καταθέτω την παραίτηση μου από την θέση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας και του εκτελούντος χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου».