ΜΕΡΑ25 ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ: ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ “ΚΟΙΝΗ ΕΙΡΗΝΗ” ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΗΚΕ;

Πρόκληση χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 την καταδίκη μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών για τα γεγονότα του 2017 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών με την κατηγορία της διατάραξης της κοινής ειρήνης. «Αυτή την “κοινή ειρήνη”, των funds, των servicers, του ιδιώνυμου, της ψευτοαριστεράς, έχουμε χρέος να τη διαταράξουμε» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως ολοκληρώθηκε, μετά από σχεδόν επτά χρόνια η δίκη για εκείνα τα γεγονότα, με την καταδίκη συνολικά εννέα μελών του κινήματος μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο πρώην βουλευτής Στάθης Λεουτσάκος κ.α. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

Πρόκληση η καταδίκη των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών

Η καταδίκη τεσσάρων αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών συνιστά πρόκληση για τη δημοκρατία και για τα εκατομμύρια συνανθρώπων μας που βλέπουν την περιουσία τους να κινδυνεύει από τα κοράκια των funds.

Η «διατάραξη κοινής ειρήνης» για την οποία καταδικάστηκαν η Μαρία Αφοξενίδου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Στάθης Λεουτσάκος και ο Απόστολος Μπούρας αποτελεί τίτλο τιμής για τους ίδιους και συνολικά για το κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί που διαταράσσουν την “κοινή ειρήνη”;
Είναι οι αγωνιστές που προστατεύουν τα λαϊκά συμφέροντα από τα κοράκια ή οι αστυνομικοί, οι κλητήρες και κάθε λογής αρπακτικά που θέλουν να αρπάξουν τα σπίτια του κόσμου για πενταροδεκάρες;

Για ποιων την «κοινή ειρήνη» μιλάμε; Μήπως των ψευτοαριστερών που έκαναν ιδιώνυμο το να αντιστέκεσαι στους πλειστηριασμούς; Δεν ξεχνάμε ότι η καταδίκη αφορά την αντίσταση των αγωνιστών στην οξύτατη αστυνομική καταστολή του 2017, με τα ΜΑΤ της κυβέρνησης Τσίπρα να κάνουν χρήση χημικών και να ξυλοκοπούν μέσα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όσους προσπαθούσαν να αποτρέψουν πλειστηριασμούς. Και σήμερα ο Μητσοτάκης τελειώνει τη δουλειά.

Τα μνημόνια έχουν πια δημιουργήσει μια κοινωνία που οι λέξεις και οι αξίες έχουν αντιστραφεί. Τα θύματα ονομάζονται θύτες. Όσοι συμπαραστέκονται στον λαό ονομάζονται εγκληματίες. Τα όργανα της τάξης είναι πλέον ταξικά όργανα.

Το ΜέΡΑ25 θα σταθεί αταλάντευτα στο πλευρό αυτών που η καταδίκη τους είναι τίτλος τιμής.

Αυτή την “κοινή ειρήνη”, των funds, των servicers, του ιδιώνυμου, της ψευτοαριστεράς, έχουμε χρέος να τη διαταράξουμε.