ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΚΗ

Παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας καταδίκασε χθες Πέμπτη 20/6 εννέα από τους 13 πολίτες, που τον Νοέμβρη του 2017 είχαν συλληφθεί σε διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών και χθες κρίθηκαν ένοχοι για το πλημμέλημα της διατάραξης κοινής ειρήνης. 

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Λένα Κυριακίδη για την efsyn.gr ανάμεσα στους καταδικασθέντες είναι και ο  Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος είχε καταδικαστεί ξανά σε ποινή 18 μηνών με αναστολή τον Ιανουάριο, οπότε το δικαστήριο πάλι δεν είχε υιοθετήσει την εισαγγελική εισήγηση. 

Ο πρώην υπουργός δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ότι πρόκειται για πρωτοφανή στη μεταπολιτευτική εποχή, ωμή και κυνική πολιτική δίωξη, κάνοντας λόγο για άκρατο αυταρχισμό και υπογραμμίζοντας ότι οι εισαγγελείς είχαν προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων και στην μία περίπτωση και στην άλλη. Όμως, η έδρα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου αποφάσισε κόντρα σε κατηγορηματικές εισηγήσεις .

«Προφανώς έχουμε διατεταγμένη σύνθεση η οποία κινήθηκε με άνωθεν εντολές προς μία συγκεκριμένη ποινικοοποίηση, η οποία δεν αφορά κυρίως τους πλειστηριασμούς. Αφορά κάθε εκδήλωση κοινωνικής αντίστασης. Η ποινικοποίηση και οι φυλακίσεις σε έναν πρώην υπουργό δείχνουν ότι δεν θα επιδείξει η κυβέρνηση κανέναν έλεος και δεν θα υπολογίσει τίποτα προκειμένου να επιβάλλει την αυταρχική της εξουσία. Είναι τραγωδία για τον τόπο ότι ενώ έχουν συμβεί τεράστια πολιτικά εγκλήματα, έχουμε πολιτικές τραγωδίες με αυταπόδεικτες πολιτικές ευθύνες, έχουμε ξεπούλημα της χώρας, έχουμε πρωτοφανή τραπεζικά σκάνδαλα. Οι τράπεζες δεν πληρώνουν φόρο και είναι πίσω από το σκάνδαλο των fund, που πάει να λεηλατήσει την πρώτη κατοικία και να τελειώσει με την ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα. Είναι μια πλήρης αποικιοποίηση και γι’ αυτό χρειάζονται τις ποινικές διώξεις να σηματοδοτούν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο την αντίσταση σε όλα αυτά».  

«Αν εγώ ήμουν φανατικός θιασώτης του Ζελένσκι στον πόλεμο της Ουκρανίας να είστε βέβαιη ότι δεν θα υφίσταντο σε βάρος μου καμία ποινή. Θα ήταν αυταπόδεκτη και πανηγυρική η αθώωσή μου. Η κυβέρνηση και το δυτικό πολιτικό κατεστημένο είναι αιχμάλωτα μιας φιλοπόλεμης Δύσης που οδηγεί την Ευρώπη στην καταστροφή και στον όλεθρο. Ποτέ όμως ο αυταρχισμός και τα δικαστικά πραξικοπήματα, η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, η δίωξη των πραγματικών πολιτικών αντιπάλων -όχι αυτών που διεκδικούν την κυβέρνηση- δεν κατάφερε να στηρίξει άνομες, αμαρτωλές και φαύλες εξουσίες και γρήγορα θα έρθει το τέλος. Και το τέλος του θα είναι οδυνηρό για αυτά τα κατεστημένα, που δυστυχώς έχουν παίξει αυτό το βρώμικο και προδοτικό ρόλο όλα τα τελευταία χρόνια. Ας μην ξεχνάμε ότι οι διώξεις σε βάρος μου ξεκίνησαν από την κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτοί με έσυραν στα δικαστήρια» υποστήριξε.

Για την δράση τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών δικάζονται σήμερα Παρασκευή 21/6 ακόμα τρεις αγωνιστές, που τον Μάρτιο του 2018 συμμετείχαν σε κινητοποίηση ενάντια σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. 

Ανάμεσά τους μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών, η οποία καλεί σε συγκέντρωση σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 9, αίθουσα 4) τονίζοντας ότι «παρά τις αυθαίρετες αλλεπάλληλες εκδικητικές διώξεις δεν μας τρομάζουν». 

Θυμίζουμε ότι τότε άνδρες των ΜΑΤ και της ΕΛ.ΑΣ. χτύπησαν και προπηλάκισαν διαδηλωτές συλλαμβάνοντας βίαια τρεις άνδρες, ενώ προχώρησαν και σε ρίψη χημικών. Οι εικόνες δείχνουν τους ενστόλους να χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές και με τις ασπίδες τους πολίτες.

Ανακοίνωση για τη καταστολή και τη καταδίκη των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών εξέδωσε και το ΜέΡΑ25: