ΜΕΡΑ 25: “ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ OUR OCEAN”

Για προσπάθεια φίμωσης των φωνών της οικολογίας απέναντι στις εξορύξεις και την καταστροφή των αιγιαλών κάνει λόγο η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, με αφορμή την απαγόρευση της διαδήλωσης οικολογικών και φιλοζωϊκών σωματείων την Τρίτη 16/4 στο συνέδριο “Our Ocean” που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Θυμίζουμε ότι χθες η αστυνομία εξέδωσε σχετική απαγόρευση συναθροίσεων πέριξ του χώρου, με τη δικαιολογία ότι οι διαδηλωτές δεν είχαν ειδοποιήσει εγκαίρως ανώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και προσαγωγές διαδηλωτών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 αναφέρει:

Η απαγόρευση με αυταρχικό φιρμάνι από την ΕΛ.ΑΣ. της συγκέντρωσης που καλούσαν στις 16/4 περιβαλλοντικές και φιλοζωικές οργανώσεις έξω από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενόψει του συνεδρίου Our Ocean που πραγματοποιείται στη χώρα μας, είναι μια απαράδεκτη κίνηση αυταρχισμού από πλευράς της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο συνέδριο αποτελεί πρόκληση καθώς αναφέρεται στη δήθεν διαφύλαξη του θαλάσσιου πλούτου των θαλασσών, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα τις θάλασσες τις έχουν χωρίσει σε οικόπεδα και τις έχουν παραχωρήσει σε πετρελαϊκές εταιρείες για καταστροφικές εξορύξεις.

Η επίκληση μάλιστα ως αιτιολογίας, μεταξύ άλλων της μη γνωστοποίησης της συγκέντρωσης, δείχνει ότι ο νόμος Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων ψηφίστηκε ακριβώς για να επιβληθεί ένα καθεστώς απόλυτης αυθαιρεσίας και προληπτική καταστολή, ακόμη και για απολύτως κρίσιμες και ειρηνικές συγκεντρώσεις όπως εν προκειμένω.

Θέλουν να φιμώσουν τις κοινωνικές διεκδικήσεις και τις φωνές της οικολογίας, που υπερασπίζονται τις θάλασσες, τα βουνά, τον πλούτο της φύσης και την άγρια ζωή ενάντια στις εξορύξεις και την καταστροφή των αιγιαλών και παράκτιων μετώπων από την ανεξέλεγκτη βιομηχανική και τουριστική δραστηριότητα. Αυτά τα σχέδια υπηρετεί με την πολιτική της η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά στηρίζει τους κοινωνικούς αγώνες, αυτούς που έχουν κουρελιάσει και τον αντιδημοκρατικό νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, και καλεί σε συστράτευση για να βάλουμε φραγμό στον αυταρχικό παροξυσμό της κυβέρνησης και στα συμφέροντα που λεηλατούν τη φύση και καταστρέφουν τα θαλάσσια οικοσυστήματα για τα κέρδη.