ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η διαδήλωση οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «Οι δρόμοι γεμίζουν με χιλιάδες λουλούδια που ποτίζονται κάθε 6η του Δεκέμβρη. Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πάντα παρών» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται αυτήν την ώρα προς τη Βουλή.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου και στη Σταδίου.

Νωρίτερα το μεσημέρι, εκατοντάδες μαθητές από δεκάδες σχολεία συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, και σε άλλες πόλεις, για κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 και τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

«Εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», «Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες», «Αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία», «Κουμής, Κανελλοπούλου, Σαμπάνης, Φραγκούλης, Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ.», είναι μερικά από τα συνθήματα που βροντοφώναξαν οι νέοι άνθρωποι που συμμετείχαν στην πορεία, που είχε κληθεί για τις 12 το μεσημέρι. 

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ / ΕΦ.ΣΥΝ.
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Δεκάδες προσαγωγές

Σε 47 προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Αστυνομία μετά το τέλος της μαθητικής πορείας που έγινε το μεσημέρι για τα 15 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι προσαγωγές έγιναν γύρω από την Ομόνοια, την Πλατεία Αττικής και κοντά στα προσφυγικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Θεσσαλονίκη

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, μαθητές, μέλη φοιτητικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και από εκεί μέσω των οδών Εγνατίας και Ίωνος Δραγούμη κινήθηκαν προς το ΥΜΑΘ, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονταν σε επιφυλακή και η τροχαία διευκόλυνε τους οδηγούς, καθώς από το πρωί εφαρμόζονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Αυξημένα θα είναι τα αστυνομικά μέτρα και ευρύτερες οι παρεμβάσεις στην κυκλοφορία (διακοπές – εκτροπές), για την πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, με σημείο εκκίνησης και πάλι την Καμάρα.