ΜΑΖΙΚΕΣ ΟΛΟΝΥΧΤΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ. ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ

Τις φωνές τους με το φοιτητικό κίνημα που ξεκίνησε στις ΗΠΑ και έχει εξαπλωθεί σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Βρετανία, η Ιρλανδία και η Ολλανδία, ενώνουν από χθες το βράδυ οι φοιτητές στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. 

Ακολουθώντας το παράδειγμα των φοιτητών στο εξωτερικό που διαμαρτύρονται για την συνεχιζόμενη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα, εκατοντάδες φοιτητές στα Προπύλαια και στον Λευκό Πύργο έστησαν χθες Δευτέρα 13/5 αντίσκηνα και έκαναν ολονύχτια διαμαρτυρία. 

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ζητούν να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ και να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα που έχει στρατιωτική εμπλοκή στην περιοχή. 

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε γύρω στις 8 το βράδυ με γιγαντοπανό που κρέμασαν στο κτίριο της πρυτανείας, ενώ έστησαν δεκάδες αντίσκηνα για να περάσουν εκεί συμβολικά το βράδυ, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη. Μαζί με τους φοιτητές, διαμαρτύρονται συνδικάτα και γυναικείες οργανώσεις. Ακολούθησε συναυλία με τη συμμετοχή αρκετών καλλιτεχνών.

Το «παρών» στα Προπύλαια έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, για μία ακόμη φορά, στο λαό της Παλαιστίνης, σε αυτή την ολονυχτία που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, οι εργαζόμενοι της Αθήνας και την ίδια ώρα σε πολλές πόλεις, όχι μόνο της χώρας μας αλλά σε όλη την Ευρώπη, στην Αμερική, στη Βόρεια Αμερική, οι φοιτητές βρίσκονται σε καταλήψεις των πανεπιστημίων τους και απαιτούν ‘Λευτεριά στην Παλαιστίνη’, να σταματήσει η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-κατακτητή, από το κράτος-τρομοκράτη, από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που συνεχίζεται για πάρα πολλούς μήνες με άλλοθι τη δήθεν αυτοάμυνα που επικαλείται και η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ στην Ελλάδα, αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε στα Προπύλαια ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν υπάρχει αυτό το άλλοθι. Ο λαός της Παλαιστίνης έχει δικαίωμα στην αντίσταση, έχει δικαίωμα στη λευτεριά, έχει δικαίωμα στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα όρια του ’67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Μόνο αν επιλυθεί αυτό το ζήτημα και σταματήσει η κατοχή της Παλαιστίνης εκ μέρους του Ισραήλ θα υπάρξει ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Απαιτούμε η ελληνική κυβέρνηση να πάψει να υποστηρίζει το κράτος του Ισραήλ, να πάψει να στέλνει φρεγάτες και πολεμικά εφόδια στη Μέση Ανατολή, στην Ερυθρά Θάλασσα για συμφέροντα άλλων.

Πρέπει αυτή τη στιγμή να υλοποιηθεί η πρόταση που κατέθεσε σήμερα σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ για αναγνώριση από την ελληνική Βουλή, η οποία έχει προηγηθεί η ομόφωνη απόφασή της για το παλαιστινιακό κράτος, και να γίνει πράξη παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του ’67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Τελεία και παύλα.

Θα τα καταφέρουμε! Ο λαός της Παλαιστίνης, οι λαοί όλου του κόσμου θα νικήσουν!».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Νωρίτερα χθες, μέλη του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, φώναξαν συνθήματα και άπλωσαν πανό αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. 

Τα πανό ήταν γραμμένα στα Ελληνικά αλλά και στα Αγγλικά: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη (Free Palestine) και «Kαμία στήριξη στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ» («No support to the murderous state of Israel»). 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ:

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Οι εικόνες των νεκρών παιδιών στα συντρίμμια των επιθέσεων στη Ράφα είναι το αποτέλεσμα της στήριξης του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα, επιχειρώντας παράλληλα τον “στραγγαλισμό” της βοήθειας προς τους σχεδόν 1,4 εκατ. εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή, για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, με όλους πλέον να αναγνωρίζουν ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας εδώ και μήνες ως «αυτοάμυνα» την εξόφθαλμη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που ματώνουν τον ελληνικό λαό για να δίνουν μισό εκατομμύριο την ημέρα για να πλέει η φρεγάτα “Ύδρα” στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν ξεπλένονται. Έχουν βάλει την σφραγίδα τους σε αυτή την φρίκη!

Ο πρωτόγνωρος φοιτητικός ξεσηκωμός σε πανεπιστήμια σε όλο τον πλανήτη είναι η απάντησή μας απέναντι στο έγκλημα! Από τα Πανεπιστήμια της Αμερικής και τους φοιτητές που δε λυγίζουν απέναντι στην βάρβαρη καταστολή της δήθεν προοδευτικής κυβέρνησης Μπάιντεν μέχρι τη Γαλλία και πολλές ακόμα χώρες της Ευρώπης, οι φοιτητές στέκονται στην σωστή πλευρά της ιστορίας και απαιτούν να σταματήσει εδώ και τώρα η γενοκτονία που Παλαιστινιακού λαού, οποιαδήποτε συνεργασία των πανεπιστημίων τους με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει!

Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν το θάνατο καθένας έχει την ευθύνη να μην μείνει σιωπηλός!

Αν θέλεις να λέγεται άνθρωπος, πρέπει να βγεις στο δρόμο, να φωνάξεις!

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:
• Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
• Να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας.
• Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
• Η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.
• Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να γυρίσει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα.

“Δώστε λεφτά για την παιδεία όχι για του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τα σφαγεία!”

Όλοι στην ολονύκτια διαμαρτυρία των φοιτητικών συλλόγων τη Δευτέρα 13/5 μπροστά από την Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια στις 20:00.

Την ίδια μέρα το πρωί οργανώνουμε συγκεντρώσεις μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις». 

ΑΝΤΙΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αντίστοιχη εκδήλωση διαμαρτυρίας από φοιτητές έγινε και στη Θεσσαλονίκη.

Φοιτητές έέστησαν αντίσκηνα στον Λευκό Πύργο για να περάσουν τη νύχτα.

Επίσης κρέμασαν κι ένα τεράστιο πανό με τη σημαία της Παλαιστίνης στο οποίο αναγράφεται «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά – Με την Παλαιστίνη».

«Παρακολουθούμε εδώ και μήνες νεκρά παιδιά και ομαδικούς τάφους ενώ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού βρίσκεται στρυμωγμένο στην Ράφα» δήλωσε στο Thesstoday η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Χημικού ΑΠΘ Χριστίνα Σταμούλη και πρόσθεσε «είμαστε συγκλονισμένοι με τις εικόνες εικόνες φρίκης και θέλουμε να πάψει η Κυβέρνηση της ΝΔ να στηρίζει το Ισραήλ».

Το βράδυ ακολούθησε η προβολή ταινίας για τον πόλεμο στη Γάζα και συναυλία από φοιτητές.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ

Η «Συνέλευση αλληλεγγύης με την παλαιστινιακή αντίσταση» προχώρησε σε κατάληψη της Νομικής σχολής στην Αθήνα, ως ένδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης της Παλαιστίνης και ενάντια στη συνεχιζόμενη γενοκτονία. 

Στη σχετική ανακοίνωση απευθύνεται κάλεσμα προς όλους να συμμετάσχουν στην κατάληψη του Πανεπιστημίου και τονίζεται μεταξύ άλλων πως «εδώ και 7 μήνες βλέπουμε μια γενοκτονία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Αυτή η γενοκτονία δεν είναι τίποτα άλλο από τη συνέχιση των αποικιοκρατικών, γενοκτονικών πρακτικών που το κράτος του Ισραήλ προωθεί από τη δημιουργία του, τη Νάκμπα του 1948».

Σημειώνεται ακόμα πως «σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, φοιτητές/τριες, προσωπικό και διαδηλωτές/τριες έχουν κάνει καταλήψεις και διαμαρτυρίες στα πανεπιστήμια για να απαιτήσουν την αποεπένδυση από την έρευνα και τη χρηματοδότηση των εταιρειών που επωφελούνται από τη γενοκτονία στη Γάζα».

«Εκτός από τους ισχυρούς στρατιωτικούς και οικονομικούς δεσμούς που έχει το ελληνικό κράτος με το κράτος του Ισραήλ, τα ελληνικά πανεπιστήμια εμπλέκονται σε αυτά τα ερευνητικά προγράμματα και έχουν βαθιές συνεργασίες με τη χρηματοδότηση και την έρευνα στο Ισραήλ και από το Ισραήλ. Η εμπλοκή του ελληνικού κράτους και των πανεπιστημίων στη συνεχιζόμενη γενοκτονία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Γι’ αυτό το λόγο υποστηρίζουμε πλήρως και καλούμε και άλλες ομάδες, άτομα, πρωτοβουλίες να έρθουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία των φοιτητών να κάνουν κατάληψη στα πανεπιστήμια και να απαιτήσουν τον τερματισμό της γενοκτονίας που συντελείται», αναφέρεται επίσης στη σχετική ανακοίνωση..

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Σε κείμενο της που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia η Συνέλευση Αλληλεγγύης αναφέρει:

Υποστηρίζουμε και καλούμε όλες, όλους και όλα να στηρίξουν την πρωτοβουλία των φοιτητών και φοιτήτριων της Νομικής σχολής Αθηνών να καταλάβουν την σχολή νομικών οικονομικών και πολιτικών επιστημών για την υποστήριξη της Παλαιστίνης και ενάντια στη συνεχιζόμενη γενοκτονία!

Εδώ και 7 μήνες βλέπουμε μια γενοκτονία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Αυτή η γενοκτονία δεν είναι τίποτα άλλο από τη συνέχιση των αποικιοκρατικών, γενοκτονικών πρακτικών που το κράτος του Ισραήλ προωθεί από τη δημιουργία του, τη Νάκμπα του 1948. Η 15η Μαΐου σηματοδοτεί την 76η επέτειο της Νάκμπα. Η Νάκμπα (η καταστροφή στα αραβικά), είναι η ημέρα μετά την ανακήρυξη της «ανεξαρτησίας» του κράτους του Ισραήλ και περιγράφει την καταστροφή της παλαιστινιακής κοινωνίας και πατρίδας το 1948 και τον μόνιμο εκτοπισμό της πλειοψηφίας του παλαιστινιακού λαού. Η δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, όπως και πολλών άλλων αποικιοκρατικών κρατών, βασίζεται από την αρχή της σε γενοκτονικές και υπεροπτικές πρακτικές, με στόχο την απόλυτη κυριαρχία, εκμετάλλευση και πλήρη καταστροφή του παλαιστινιακού και αραβικού πληθυσμού.

Από τις 7 Οκτωβρίου το Ισραήλ έχει αποδείξει σε τι φρικτά όρια είναι έτοιμο να φτάσει για να αποκτήσει τον έλεγχο της γης και να εκτοπίσει οριστικά τους περισσότερους Παλαιστίνιους και Άραβες. Αυτή τη στιγμή το κράτος κατοχής βομβαρδίζει ανά ζώνες ξεκινώντας μια χερσαία εισβολή στη Ράφα, την προηγουμένως ανακηρυγμένη «ασφαλή ζώνη», όπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο, πολλοί από αυτούς είναι σε σκηνές ή στα ερείπια. Το Ισραήλ κατέλαβε το πέρασμα της Ράφα, τη μόνη δίοδο εισόδου και εξόδου από τη Γάζα που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ. Αυτό σημαίνει ότι ελέγχει τα πάντα που μπαίνουν και βγαίνουν από τη Γάζα, και αυτή τη στιγμή κόβουν την παροχή βοήθειας, καυσίμων, νερού. Οι άνθρωποι φεύγουν από τη Ράφα, αλλά δεν έχουν πού να πάνε, αφού άλλα μέρη στη βόρεια και κεντρική Γάζα βομβαρδίζονται επίσης σφοδρά και έχουν ήδη καταστραφεί ολοσχερώς. Μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι φρικαλεότητες σημαίνει αυτή η εισβολή.

Σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, φοιτητές/τριες, προσωπικό και διαδηλωτές/τριες έχουν κάνει καταλήψεις και διαμαρτυρίες στα πανεπιστήμια για να απαιτήσουν την αποεπένδυση από την έρευνα και τη χρηματοδότηση των εταιρειών που επωφελούνται από τη γενοκτονία στη Γάζα.

Είναι σε μέρη όπως τα σύνορα ή μέσα στα εδάφη της Παλαιστίνης που οι τεχνικές και οι τεχνολογίες περιορισμού, επιτήρησης και ελέγχου μπορούν να δοκιμαστούν και να ερευνηθούν χωρίς πολλούς κανόνες. Δεδομένου ότι οι ζωές των μεταναστών και των μη λευκών ανθρώπων μέσα στις καπιταλιστικές αποικιοκρατικές και ιμπεριαλιστικές δομές αξίζουν λιγότερο από τις ζωές των λευκών ανθρώπων της Ευρώπης ή άλλων « δυτικών» κοινωνιών. Το Ισραήλ έχει στρατιωτικοποιήσει πλήρως τα εδάφη που κατέχει, από το τείχος στη Δυτική Όχθη και τον φράχτη και τα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο, τα σημεία ελέγχου, μετατρέποντας τα σε ένα τεράστιο σύμπλεγμα στρατιωτικών και πολιτικών φυλακών, επιτήρησης και στρατιωτικών υποδομών.

Το Ισραήλ μπορεί να ερευνήσει και να δοκιμάσει τις τεχνολογίες και στη συνέχεια να επωφεληθεί από την «Ευρώπη-Φρούριο» και τα σύνορά της. Ο Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, υπέγραψε πρόσφατα δύο συμβάσεις για υλικό ασφάλειας των συνόρων, και οι δύο αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ: η πρώτη με την κοινοπραξία Airbus – Israel Aerospace Industries (IAI, πλήρως κρατική εταιρεία) και η δεύτερη με την Elbit Systems Ltd., με έδρα τη Χάιφα. Οι συμβάσεις αυτές αφορούσαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron και Hermes, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιηθούν για την επιτήρηση της Μεσογείου και για να εμποδίσουν τους μετανάστες να έρθουν στην Ευρώπη. Οι ισραηλινές εταιρείες είναι οι μόνοι μη ευρωπαϊκοί αποδέκτες χρηματοδότησης της έρευνας (χάρη σε μια συμφωνία του 1996 μεταξύ του Ισραήλ και της ΕΕ) και έχουν επίσης διαδραματίσει ρόλο στην οχύρωση των συνόρων της Βουλγαρίας και της Ουγγαρίας. Προωθούν την τεχνογνωσία τους με βάση το διαχωριστικό τείχος της Δυτικής Όχθης και τα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο.

Η συνολική χρηματοδότηση των ισραηλινών φορέων από το Πρόγραμμα-Πλαίσιο 7 (2007-2013 – 879 εκατ. ευρώ), το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» (2014-2020 – 1,28 δισ. ευρώ) και το πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη» (2021-2027 – 503 εκατ. ευρώ έως το 2023) ανέρχεται σε πάνω από 2,6 δισ. ευρώ. Πρόσφατα έργα των προγραμμάτων «Ορίζοντας 2020» και «Ορίζοντας Ευρώπη» στα οποία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια συνεργάζονται με ισραηλινούς φορείς περιλαμβάνουν:LAW-TRAIN, το οποίο στόχευε στην ανάπτυξη, τον συντονισμό και την εκπαίδευση σε διεθνείς μεθόδους ανάκρισης της αστυνομίας. Το πορτογαλικό υπουργείο Δικαιοσύνης αποσύρθηκε από το έργο σε απάντηση στην κριτική για τη συμμετοχή της αστυνομίας και του υπουργείου δημόσιας ασφάλειας του Ισραήλ.MEDEA, για τη δημιουργία ενός δικτύου υπηρεσιών ασφαλείας στην περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείαςPERCEPTIONS, το οποίο είχε ως στόχο να παράσχει συμβουλές στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ σχετικά με το πως να αποτρέψουν τα άτομα να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη.POLIIICE, το οποίο «αποσκοπεί στην προώθηση των ευρωπαϊκών υπηρεσιών επιβολής του νόμου (LEA) σε νέες μεθόδους LI, έρευνας και πληροφοριών που μπορούν να διερευνήσουν αποτελεσματικά το έγκλημα και την τρομοκρατία». ROXANNE, ανάπτυξη μιας πλατφόρμας για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου που συνδυάζει νέες τεχνολογίες ομιλίας, αναγνώρισης προσώπου και ανάλυσης δικτύου για τη διευκόλυνση της ταυτοποίησης. Το έργο προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με την πιθανή χρήση των αποτελεσμάτων του για σκοπούς μαζικής παρακολούθησης.

Εκτός από τους ισχυρούς στρατιωτικούς και οικονομικούς δεσμούς που έχει το ελληνικό κράτος με το κράτος του Ισραήλ, τα ελληνικά πανεπιστήμια εμπλέκονται σε αυτά τα ερευνητικά προγράμματα και έχουν βαθιές συνεργασίες με τη χρηματοδότηση και την έρευνα στο Ισραήλ και από το Ισραήλ. Η εμπλοκή του ελληνικού κράτους και των πανεπιστημίων στη συνεχιζόμενη γενοκτονία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Γι’ αυτό το λόγο υποστηρίζουμε πλήρως και καλούμε και άλλες ομάδες, άτομα, πρωτοβουλίες να έρθουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία των φοιτητών να κάνουν κατάληψη στα πανεπιστήμια και να απαιτήσουν τον τερματισμό της γενοκτονίας που συντελείται. Αυτές οι πρωτοβουλίες των φοιτητών και του προσωπικού συμβαίνουν σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική, καθώς και στην Αίγυπτο και την Ιορδανία, οι κυβερνήσεις των οποίων έχουν επιλέξει να προστατεύσουν το Ισραήλ, αψηφώντας στην πραγματικότητα τη θέληση της πλειοψηφίας των πληθυσμών τους. Απαραίτητη σε όλα αυτά είναι η αλληλεγγύη μας, η δέσμευσή μας για κλιμάκωση στο όνομα της απελευθέρωσης των Παλαιστινίων, της αντίστασης των ιθαγενών, του αγώνα παγκοσμίως κατά της αποικιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού. Η διεθνής αλληλεγγύη απαιτεί να αναλάβουμε δράση… μέχρι να είμαστε όλοι ελεύθεροι!

Ελάτε να συμμετάσχετε στην κατάληψη του πανεπιστημίου …. σε αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη!

Ελευθερία σε όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους!Θάνατος στην αποικιοκρατία, τον σιωνισμό και τον ιμπεριαλισμό!Με τον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίσταση – μέχρι την ελευθερία και την καταστροφή του τελευταίου κλουβιού!

συνέλευση αλληλεγγύης με την Παλαιστινιακή Αντίσταση