ΛΑΜΙΑ: ΛΗΓΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την πυρκαγιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση στη Λαμία που παρασκεύαζε σχολικά γεύματα αμφιβόλου ποιότητας και που προκάλεσαν δηλητηρίαση σε δεκάδες μαθητές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στελέχη της Πυροσβεστικής εντόπισαν και κατάσχεσαν ληγμένες πρώτες ύλες. Οι έρευνες για την πυρκαγιά «δείχνουν» εμπρησμό και μένει να φανεί ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από την πρόκλησή της. Οι νέες πληροφορίες για ληγμένα τρόφιμα έρχονται να επαναφέρουν το όλο θέμα συνολικά στο προσκήνιο. Η εταιρεία υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή, πως το εργοστάσιο λειτουργεί υποδειγματικά. Κάνει λόγο για πόλεμο λάσπης από ανταγωνιστές και επισημαίνει πως η αλήθεια στο τέλος θα λάμψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων κτιρίων έχουν καταγραφεί οι κινήσεις υπαλλήλου της εταιρείας στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου περίπου 40 λεπτά πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Το εύρημα γέννησε υποψίες, με τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) να εντοπίζουν και να εξετάζουν τον συγκεκριμένο υπάλληλο. Εξάλλου, όπως έχει γίνει ήδη από την περασμένη εβδομάδα γνωστό, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής, παρότι δεν έχουν συντάξει τελικό πόρισμα, κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό. Πηγές διευκρίνισαν ότι ο υπάλληλος κατάφερε να δικαιολογήσει την παρουσία του στον χώρο.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ενώπιον των στελεχών της ΔΑΕΕ έχουν καταθέσει με την ιδιότητα των μαρτύρων ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο αλλοδαπός επιστάτης, ενώ επίκειται η εξέταση και άλλων μαρτύρων από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του ιδιοκτήτη για όσα διαδραματίστηκαν τη νύχτα της 19ης Μαΐου.

Στον χώρο της επιχείρησης που εκδηλώθηκε πυρκαγιά λειτουργούσε κλειστό κύκλωμα καμερών υποστηριζόμενο από τρία καταγραφικά εικόνας. Τα δύο εντοπίστηκαν έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες από τη φωτιά, με τις νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι αδύνατη η ανάκτηση εικόνων από τη μοιραία νύχτα. Το τρίτο καταγραφικό δεν εντοπίστηκε, δίχως κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν αφαιρέθηκε σκόπιμα ή εάν εξαϋλώθηκε από τη φωτιά.