«ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ» ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΗΣΙΩΝ

Λιγότερα χρήματα από εφημερίες που έχουν κάνει θα δούνε στους λογαριασμούς τους οι γιατροί των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου. Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), με απόφαση της 2ης ΥΠΕ περικόπτεται το κονδύλι με το οποίο είναι να αποπληρωθούν οι εφημερίες των γιατρών για τον μήνα Δεκέμβριο του 2023.

«Θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και στο νοσοκομείο Λέρου που από τη μια εξαναγκάζουν τους γιατρούς σε υπέρβαση εφημέρευσης για να μην διαλυθεί το σύστημα υγείας τελείως, για να μη μένουν ακάλυπτες εφημερίες και από την άλλη περικόπτουν το ποσό της αποζημίωσης των εφημεριών» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η 2η ΥΠΕ περιέκοψε κατά 11.866 ευρώ από το κονδύλι των εφημεριών, μειώνοντας έτσι τα χρήματα που είναι να λάβουν οι γιατροί.

«Και έπειτα λένε με θράσος ότι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον οι γιατροί όταν προκηρύσσουν θέσεις. Με τέτοια κίνητρα απορίας άξιον πως δεν βρίσκονται εθελοντές γιατροί, γιατί σε λίγο για εθελοντική εργασία θα μιλάμε… Υπάρχει κάποια απάντηση από τη 2 η ΥΠΕ ή το Υπουργείο; Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα και στο ακέραιο το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών. Δεν πρόκειται να δεχτούμε να εφημερεύουμε ούτε μια ώρα τζάμπα», σημειώνουν οι εκπρόσωποι των γιατρών.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται εκτός των άλλων και για τους γιατρούς που εφημερεύουν και εργάζονται στα νησιά τα οποία σήμερα είναι υποστελεχωμένα και το ιατρικό προσωπικό είναι υποχρεωμένο να εργάζεται πολύ περισσότερες ώρες από όσες προβλέπονται, κάνοντας ταυτόχρονα και πολλαπλάσιες εφημερίες.