ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ

Συγκέντρωση των ελεύθερων επαγγελματιών, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 και ώρα 12.00, διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών -Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, στο πλαίσιο των δράσεών της κατά του νέου φορολογικού νόμου.

Κατά την κινητοποίηση θα κατατεθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο, αιτήσεις ακυρώσεως κατά του ν. 5073/2023, με τον οποίο θεσμοθετήθηκε τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.

Με τις αιτήσεις ακύρωσης θα προσβληθεί η υπ’ αριθ. Α1055/2024 απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, που αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας αμφισβήτησης του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, του χρόνου διενέργειας του ελέγχου καθώς και των ειδικότερων θεμάτων για την εφαρμογή των παρ. 3 και 4 του άρθρ. 28Α του Ν. 4172/2013 και η οποία αποτελεί την πρώτη χρονικά μετά την ψήφιση του νόμου κανονιστική και διοικητικά προσβλητέα πράξη εφαρμογής του.

Τέλος, την ίδια μέρα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, έχουν αποφασιστεί από διάφορους κλάδους και άλλου τύπου κινητοποιήσεις και δράσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν από τον κάθε φορέα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα, ως παράγοντα που επηρέασε εν μέρη το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ωστόσο όπως επισήμανε, πέρα από μερικές διορθώσεις, το νομοσχέδιο δεν θα αποσυρθεί.