Συλλαλητήριο στην Αθήνα από φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς ενάντια στο νομοσχέδιο για την δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προχωρούν στις 11 το πρωΐ της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, αντιδρώντας στην απόφαση για διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι κάνουν λόγο για «ψέματα, απειλές και εκβιασμούς για “χαμένες εξεταστικές”», τονίζοντας πως «η κυβέρνηση της ΝΔ που κάνει την αδικία νόμο, την ίδια ώρα παρουσιάζει ως παράνομες τις κινητοποιήσεις, τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις».

Όπως αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, η κυβέρνηση «αντιμετωπίζει τους χιλιάδες φοιτητές που αγωνιζόμαστε για πτυχία με αξία, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία, για φοιτητική μέριμνα, ως εγκληματίες και στοχεύει να συγκαλύψει το πραγματικό έγκλημα που διαπράττει η ίδια με το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που αποτελεί μια αντιδραστική τομή για την ανώτατη εκπαίδευση».

«Είναι γελασμένη! Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών είμαστε αποφασισμένοι και απαιτούμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο! Ότι και να κάνει η κυβέρνηση δεν μας τρομοκρατεί! Ο αγώνας μας δυναμώσει! Όλοι και όλες στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων μας!», καταλήγει η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων Αθήνας.