ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Αναστάτωση στην τοπική σχολική κοινότητα προκάλεσαν οι «εκπαιδευτικές» πρακτικές μίας εκπαιδευτικού-διευθύντριας γυμνασίου στο Ρέθυμνο καθώς μήνυσε επτά μαθητές της επειδή έκαναν κατάληψη στο σχολείο. Οι μαθητές και οι γονείς τους κλήθηκαν από την Αστυνομία για καταθέσουν, αλλά με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τη ρεθυμνιώτικη ιστοσελίδα goodnet.gr, πρόκειται για πέντε μαθητές της Γ’ γυμνασίου, ένα της Β’  και ένα της Α’. Για το σοβαρό αυτό περιστατικό ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις στο Γυμνάσιο της ενδοχώρας του Ρεθύμνου είχαν διαρκέσει μια εβδομάδα και αφού οι διαβουλεύσεις της Διευθύντριας με τους εκπροσώπους της μαθητικής κοινότητας δεν είχαν αποτέλεσμα, το πρωί της Παρασκευής υπέβαλε μήνυση σε επτά μαθητές για διατάραξη οικιακής ειρήνης, δηλαδή για παρακώλυση λειτουργίας υπηρεσίας.

Οι μαθητές και οι γονείς τους κλήθηκαν από την αστυνομία και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου διώκονται και οι γονείς τους, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Το γεγονός ότι οι μαθητές υποβλήθηκαν στη λήψη αποτυπωμάτων και φωτογραφιών, έχει ενοχλήσει τους γονείς των παιδιών, θεωρώντας ότι αντιμετωπίστηκαν με υπερβολικό τρόπο.