intime

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ ΜΙΧΟΥ

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, μετά την εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, διοργανώνει σήμερα το βράδυ στις 7, συγκέντρωση στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια, ενώ ενημερώνει για κάλεσμα για διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Οι διοργανωτές, στο κάλεσμά τους μέσω facebook, επισημαίνουν ότι «το κράτος συγκαλύπτει πλέον και ξεκάθαρα μαστροπούς και βιαστές με την πρόταση εισαγγελέα» και τονίζουν ότι θα υπερασπιστούν το 12χρονο κορίτσι «με κάθε τρόπο».

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας προτείνει να απαλλαγεί για τα πιο βαριά αδικήματα από τα επτά συνολικά που κατηγορείται. Δηλαδή, να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή. 

Αντίθετα η εισαγγελική πρόταση ήταν κόλαφος για τη μητέρα του 13χρονου πλέον κοριτσιού, αποδίδοντάς της  μαστροπεία, πορνογραφία και προτροπές στο κορίτσι να εκδίδεται μέσω αφόρητων πιέσεων και συναισθηματικού εκβιασμού. Ενοχή δείχνει και για τους 22 απ’ τους 23 κατηγορούμενους ως «πελάτες».

ΜέΡΑ25: Η Δικαιοσύνη ξεπλένει τη μαφία των παιδοβιαστών

Γαι πρόταση – πρόκληση από την εισαγγελέα για τον μαστροπό Ηλία Μίχο, κάνει λόγο το ΜέΡΑ25, τονίζοντας ότι η εισαγγελική πρόταση αποτελεί μία από τις πιο μελανές σελίδες της δικαστικής ιστορίας της χώρας.

Παράλληλα στηρίζει και καλεί στην συγκέντρωση που καλούν φεμινιστικές συλλογικότητες, σήμερα στις 19:00 στο μετρό Σεπόλια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση;

«Στην υπόθεση του Κολωνού που εκδικάζεται αυτές τις μέρες, η εισαγγελική πρόταση αποτελεί μία από τις πιο μελανές σελίδες της δικαστικής ιστορίας της χώρας.

Η εισαγγελέας της έδρας,  Μαρία Νικολού πρότεινε την αθώωση του Ηλία Μίχου για τα τρία από τα επτά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Συγκεκριμένα, πρότεινε την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών για τις πράξεις του βιασμού, της μαστροπείας σε οίκους ανοχής και της μαστροπείας μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση πορνικών εσόδων. Για το βασικό μέρος δηλαδή του κατηγορητηρίου που τον βαρύνει ως τώρα.

Αντίθετα, η μητέρα του παιδιού, ενώ κατήγγειλε τον βιασμό και την κακοποίηση από την πρώτη στιγμή που το έμαθε, έγινε στόχος από τις Αρχές οι οποίες στα πλαίσια της συγκάλυψης, δεν δίστασαν να την κατηγορήσουν και να την προφυλακίσουν αντί να την προφυλάξουν, κατηγορώντας τη για συνεργασία με τους νταβατζήδες. Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της για πορνογραφία και μαστροπεία εις βάρος της κόρης της.

Η συγκάλυψη στην υπόθεση του Κολωνού επιχειρήθηκε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή. Στην αρχή από της Αρχές και τα ΜΜΕ, καθώς οι εμπλεκόμενοι διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με την εκκλησία, την αστυνομία και άτομα της τοπικής κοινωνίας που έχουν σχέση με το κυβερνών κόμμα. Η Δικαιοσύνη, που μόνο τυφλή δεν είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν προχωρήσει και κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως θα έχει και επίσημα ξεπλύνει το κύκλωμα τράφικινγκ και παιδοβιασμού, ενώ με την στάση της απέναντι στην μητέρα της 12χρονης τρομοκρατεί όλα τα υπόλοιπα θύματα που θέλουν να καταγγείλουν την κακοποίηση τους, καθώς θα φοβούνται να μην μετατραπούν από θύματα σε θύτες.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, βρισκόμαστε δίπλα σε όλα τα θύματα που βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν την κακοποίηση που έχουν δεχθεί. Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό και την οργή μας για την πρόταση της εισαγγελέως. Απαιτούμε από τη Δικαιοσύνη αν είναι όντως όσο αμερόληπτη δηλώνει, να μην συγκαλύψει την μαφία και το κύκλωμα τράφικινγκ και παιδοβιασμού.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση που καλούν φεμινιστικές συλλογικότητες, σήμερα στις 19:00 στο μετρό Σεπόλια».