ΕΣΗΕΜ-Θ: ΚΑΤΤΑΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Για επίθεση σε δημοσιογράφους και στοχοποίησή τους από αστυνομικούς κάνει λόγο ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες και τα διαβήματα της ΕΣΗΕΜ-Θ, δημοσιογράφοι δέχθηκαν για μία ακόμη φορά, επίθεση από αστυνομικούς, την ώρα που κάλυπταν τις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής απεργίας της 28ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, και μολονότι δήλωναν τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα».

Παράλληλα αναφέρεται ότι πέρα από την παρεμπόδιση του δημοσιογραφικού έργου στο πεδίο του ρεπορτάζ, το μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Χρήστος Αβραμίδης στοχοποιήθηκε ονομαστικά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η οποία με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της αποδοκιμάζει όσα έγραψε σχετικά με τις πρακτικές που ακολούθησαν αστυνομικοί τη συγκεκριμένη ημέρα και αναφέρεται σε πιθανότητα αγωγής εις βάρος του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών τονίζει ότι «η στοχοποίηση δημοσιογράφων, και μάλιστα από όργανα της Πολιτείας που έχουν υποχρέωση να τους διευκολύνουν στο έργο τους, είναι πρακτική που εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τους εργαζόμενους στην ενημέρωση».

Ζητάει τέλος, «να ανακληθεί και να αποσυρθεί η ανακοίνωση που στοχοποιεί τον συνάδελφο» και καλεί τις αστυνομικές αρχές «να κάνουν κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα».