ΚΕΡΚΥΡΑ: ΑΘΛΙΟΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Άλλο ένα ομοφοβικό περιστατικό συνέβη στη Κέρκυρα, την ίδια μέρα με την ρατσιστική-ομοφοβική επίθεση που δέχτηκαν δύο no binary άτομα στη Θεσσαλονίκη

Το καρναβάλι ήταν η αφορμή, στόχος στα Μωραΐτικα της Κέρκυρας ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στ. Κασσελάκης.

«Εμείς καίμε Κασσελάκη», ήταν το σύνθημα του καρναβαλιού στα Μωραΐτικα. Σημειωτέον ότι μεταξύ των διοργανωτών, σύμφωνα με την αφίσα της εκδήλωσης, συμπεριλαμβάνεται σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σχολείου και πολιτιστικά σωματεία. . Μετά τον σάλο, π Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Β. Χειμαριώτης δήλωσε: «Δεν είναι σάτιρα η προσβολή προσωπικότητας».

Είχαν καρικατούρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον περιέφεραν ως Καρνάβαλο, με φωτογραφία στη θέση του προσώπου έντονα βαμμένη στα χείλια, γυναικείο εσώρουχο και ανοικτά πόδια με τα γεννητικά όργανα να ξεχωρίζουν, πίσω μία σκούπα να στηρίζει την καρικατούρα με το πλήθος να χορεύει κυκλικά γύρω του.

Όπως μετέδωσε το corfupress.com, μεγάλο μέρος του πλήθους τουλάχιστον ανέχθηκε το ομοφοβικό σόου, δεν ήταν λίγοι όσοι σχολίασαν αρνητικά στα κοινωνικά δίκτυα την εικόνα της χυδαίας επίθεσης. Μερικά από τα σχόλια:

«Θα αισθάνονται και περήφανοι, αυτό είναι που με προβληματίζει».

«Μωραΐτικα 2024! Συγχαρητήρια που συμβάλλετε στην εξέλιξη».

«Επειδή πνίγονται κάθε χρόνο από την πολύ ανάπτυξη φέτος βρήκαν ποιος τους φταίει κι είπαν να ξορκίσουν το κακό. Κατακαημένη Ελλάς…».

«Εμετός».

«Ντροπή».

«Συγχαρητήρια! Και θέλουμε να πάει μπροστά ο τόπος…».

«Ποιανού ιδέα ήταν αυτό;».

Αναδίπλωση μετά τις αντιδράσεις

Μετά την καταδίκη από τον (συνδιοργανωτή) τοπικό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τα μέλη του οποίου δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν, ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης σε δήλωσή του καταδίκασε την επιλογή. Τόνισε ότι ομοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές.

Ο Βασίλης Χειμαριώτης, σε δήλωσή του στο CorfuPress.com ανέφερε: «Στη σάτιρα όλα επιτρέπονται. Εκτός ενός: της προσβολή της προσωπικότητας του κάθε συνανθρώπου μας, του χλευασμού του σεξουαλικού του προσανατολισμού, του ρατσισμού. Αυτό δεν είναι σάτυρα. Σε μία περίοδο που σε όλη την Ελλάδα, βίαιες, ρατσιστικές συμπεριφορές βρίσκουν όλο και περισσότερους μιμητές, κυρίως στη νέα γενιά, τα παιδιά μας, οφείλουμε όλοι μας να προσέχουμε τα παραδείγματα που οι ίδιοι δίνουμε. Καταδικάζω απερίφραστα την επιλογή της φιγούρας του καρνάβαλου στην αποκριάτικη εκδήλωση της Κυριακής στα Μωραΐτικα και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης και ελπίζω τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές να αποτελέσουν παρελθόν στην περιοχή μας».

Το μέλος του Δ.Σ. του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Μωραϊτίκων που διοργάνωσε το καρναβάλι, Πέτρος Κοσμάς, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αφού δηλώνει ντροπή, διαφοροποιείται από την επιλογή και δηλώνει ότι θα φέρει το θέμα στο Δ.Σ. για να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις.

Σύλλογος Γονέων Μελιτειέων: Αν ξέραμε, δεν θα συμμετείχαμε στο καρναβάλι των Μωραϊτίκων

«Στέλνουμε αυτή την επιστολή σαν σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων ως απάντηση για το δημοσίευμα της Corfu Press για τo καρναβάλι των Μωραϊτίκων.

Καταρχήν θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει καρνάβαλος και προφανώς ούτε το θέμα του, δεν είχαμε καμία ενημέρωση.

Επίσης είναι γνωστό ότι τα άρματα δεν γνωστοποιούνται ποτέ αναμεταξύ τους. Εμείς σαν σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων κατεβήκαμε στην παρέλαση ντυμένοι Υπερηρωες Marvel.

Αν γνωρίζαμε το συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμμετείχαμε, σε κάτι που προσβάλει την προσωπικότητα και τις προσωπικές επιλογές του κάθε ανθρώπου.

Τέλος, θα θέλαμε να καταδικάσουμε σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων κάθε είδους ομοφοβικές και σεξιστικές ενέργειες».