ΚΑΡΑΤΟΜΗΘΗΚΕ Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ Γ.Ν. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ύστερα από απόφαση του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά της η διοικήτρια του Γ.Ν. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων για έλλειψη θέρμανσης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του γραμματέα του σωματείου εργαζόμενων του νοσοκομείου, Κώστα Καταραχιά, στις 17 Νοεμβρίου ο λέβητας του συστήματος θέρμανσης «έσκασε» και έκτοτε δεν υπάρχει καμία θέρμανση, αλλά και καμία ορατή λύση, ενώ η ιδιωτική εταιρεία πληρώθηκε αλλά «σηκώνει τα χέρια ψηλά».

Παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου και την ηγεσία του Υπουργείου καμία θετική αλλαγή δε σημειώθηκε και όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέλεξε να αγνοήσει τους εργαζόμενους ακόμη και μετά την επίσκεψή του στη δομή Υγείας.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική, ούτε μπάνιο δεν μπορούσαμε να κάνουμε στα μωρά με το κρύο που υπήρχε. Πάγωσαν και οι λεχώνες και τα νεογνά τους. Στα πρόωρα, που είναι στο καινούργιο κτίριο, δίνουμε αγώνα για να ζήσουν τα μωρά αυτά. Και όμως, στην πορεία δεν τους παρέχουμε τις υπηρεσίες που πρέπει», τόνισε από την πλευρά της, η πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων του νοσοκομείου, Μαρία Ζησιμάτου.