ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ερευνητές και εργαζόμενοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στη μεταφορά του Αστεροσκοπείου στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Όχι στη διάλυση της έρευνας», ο σύλλογος Ερευνητών και ο σύλλογος Προσωπικού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθώς και σύλλογοι εργαζομένων σε ερευνητικά κέντρα όπως ο «Δημόκριτος» αλλά και το ΕΛΚΕΘΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επικείμενη υπαγωγή του Αστεροσκοπείου στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπως προβλέπεται στο αντίστοιχο νομοσχέδιο.

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα καθώς έληγε η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας – Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών».

Οι ερευνητές και εργαζόμενοι του ΕΑΑ πρόκειται να πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 10:00.