ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΠΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Κάτω απ’ τη βάση και πάλι μένει η κυβέρνηση, στην αξιολόγηση των πολιτών ως προς το πώς αντιμετωπίζει την ακρίβεια και την εγκληματικότητα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Οpinion Poll, που παρουσιάστηκε στο ACTION 24.

Συγκεκριμένα, οκτώ στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια. Το ίδιο και για την εγκληματικότητα.

Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. βλέπει να συρρικνώνεται το ποσοστό της σε 26,6%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 12,4%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. με 10,3% και η Ελληνική Λύση με 8,9%, μπροστά από το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 7,1%. Στο 3% εμφανίζεται η Πλεύση Ελευθερίας και η ΝΙΚΗ.  Ακολουθούν η Νέα Αριστερά με 2,6%, οι Δημοκράτες με 2,5% και οι Σπαρτιάτες με 2,2%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 1,1%, ενώ στο 17,1% προσδιορίζεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στο ερώτημα αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εθνικές εκλογές, όπως ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης,  το 61,7% απαντά πως μάλλον όχι / όχι, ενώ το 34% τάσσεται θετικά και 4,3% λέει δεν ξέρω / δεν απαντώ.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι το εύρημα «κανένας» που προηγείται στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Η απάντηση «κανένας» συγκεντρώνει 33,9%, όσο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η διαφορά δε με τους υπόλοιπους είναι τουλάχιστον 25 ποσοστιαίες μονάδες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-10 Απριλίου, σε 1.006 νοικοκυριά, σε πανελλαδική κάλυψη.