ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΟΥΘΙ

Κινητοποίηση στην Σαλαμίνα ενάντια στην αποστολή της φρεγάτας Ύδρα στην Ερυθρά Θάλασσα προκειμένου να συμμετέχει σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίοιν των Χούθι, διοργανώνονται την προσεχή Κυριακή.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά την Κυριακή 18 Φλεβάρη στις 12 μ. στα Παλούκια Σαλαμίνας.

«Καλούμε τα μέλη και τους φίλους των Επιτροπών Ειρήνης, τους αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΕΕ! Να μην λύσει κάβους η φρεγάτα Ύδρα! Κανένας στρατιωτικός να μην βρεθεί σε αποστολή έξω από τα ελληνικά σύνορα» αναφέρει η ΕΕΔΥΕ.

Από την πλευρά του το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» καλεί στην αντιπολεμική κινητοποίηση και τονίζει ότι «η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης όπως και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την αποστολή πλοίων και στρατού στην περιοχή έχουν ως στόχο την διαφύλαξη των εφοπλιστικών συμφερόντων, τον έλεγχο ενός κομβικού σημείου της περιοχής για την μεταφορά εμπορευμάτων και ενέργειας, εντάσσεται στην απόφαση του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού να αναβαθμίσει τον παγκόσμιο στρατιωτικό του ρόλο».

Όχι στην μετατροπή της Λάρισας σε ορμητήριο πολέμου

Το Μέτωπο Λαϊκού αγώνα – «Κώστας Βιδάλης» καλεί σε διαδικτυακή συζήτηση, την Κυριακή 18/02 στις 18:30 με στόχο την διοργάνωση ενός πανελλαδικού συλλαλητηρίου ενάντια στη μετατροπή της Λάρισας σε ορμητήριο πολέμου.

«Καλούμε τον λαό της πόλης μας, ολόκληρης της Θεσσαλίας, όπως και τις δυνάμεις του κινήματος σε όλη την Ελλάδα σε κοινή θέση μάχης, ώστε οργανωμένα και συντεταγμένα να εκφραστεί μαζικά η αντίθεση του λαού μας στους νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με επίκεντρο την 1η Στρατιά. Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες και δυνάμεις του κινήματος σε διαδικτυακή συζήτηση με στόχο την διοργάνωση ενός πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Λάρισα», αναφέρεται στο κάλεσμα.