φωτο: 902.gr

ΗΧΗΡΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ»

Ακόμα μια δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, καθώς η κυβέρνηση υλοποιεί το τελικό σχέδιο του δικού της χρονοδιαγράμματος, με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την απόλυσή τους στις 12 Μαΐου.

Με τα πανό και τα μπλοκ τους γέμισαν την παραλία της Χαλκίδας, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα για να εξακολουθούν να δουλεύουν και να ζουν στον τόπο τους, με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη.

«Αν δεν πάρει πίσω τις απολύσεις, αν δεν βάλει ξανά το εργοστάσιο μπροστά, η κυβέρνηση θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της», ξεκαθάρισαν. «Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ θέλουμε δουλειά, καμίνια – μηχανές να βάλουμε μπροστά», φώναξαν. «Αλληλεγγύη στην εργατιά της ΛΑΡΚΟ, με οργάνωση κι αγώνα να ‘ρθουν τα πάνω κάτω», διεμήνυσαν.

Ο αγώνας των εργαζομένων έχει ένα πρώτο αποτέλεσμα, καθώς έγινε γνωστό πως θα συναντηθούν το πρωί της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εργαζόμενους στις 10:30 το πρωί, πριν από την αναχώρησή του για την Άγκυρα για τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Στην κινητοποίηση της Χαλκίδας, οι εργαζόμενοι είχαν στο πλευρό τους συνδικάτα και φορείς από την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα, που ανταποκρίθηκαν στη σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση για μια μαχητική κινητοποίηση.