ΦΩΤΟ: (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»

Με δυναμικές κινητοποιήσεις υποδέχθηκαν σήμερα οι γιατροί του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων στο νοσοκομείο όπου εργάζονται, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Μετά τα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και τα νοσοκομεία Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου ξεκίνησαν τα απογευματινά χειρουργεία, σήμερα θα διεξαχθούν σε «Ευαγγελισμό» και ΚΑΤ.

Η ΕΙΝΑΠ είχε προκηρύξει στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 15:00 για το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, όπου θα ξεκινήσουν τα πρώτα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στην Αττική, παράλληλα με το ΚΑΤ. 

Η ΕΙΝΑΠ καλεί τους γιατρούς να μη δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. «Η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες (σε όλη την Αττική λειτουργούν οι 130 στις 200) και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα χωρίς να αναγκάζονται να ξαναπληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό «φακελάκι» στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής».

Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην υγεία

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην υγεία και τη ζωή», ζητά δωρεάν υγεία για όλους. «Δε θα επιτρέψουμε στον υπουργό Υγείας να αντιμετωπίζει τους ασθενείς σα λάφυρα! Δε θα γίνουμε οι γιατροί “κυνηγοί κεφαλών” για να κάνει μπίζνες το δημόσιο νοσοκομείο-επιχείρηση!» καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.