Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΪΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Επίσκεψη στο Διδυμότειχο έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ώστε να κάνει αυτοψία στο τμήμα του φράχτη που κατασκευάζεται κοντά στην πόλη του Έβρου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επέκταση του φράχτη στον Έβρο θα διασφαλίσει ακόμα περισσότερο τα σύνορα της Ελλάδας,

Με ξεκάθαρο στόχο να ικανοποιήσει το ακροδεξιό ακροατήριο, τόσο εντός όσο και εκτός της Ν.Δ., δήλωσε πως ο φράχτης δίνει «μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας για όλους τους Έλληνες».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά την αυτοψία του στο τμήμα του φράχτη που κατασκευάζεται κοντά στην πόλη του Διδυμότειχου, τόνισε πως οι εργασίες προχωρούν με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς, σημειώνοντας: «σε λίγο θα συμπληρώσουμε τα 70 χλμ. και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην επέκταση προς τα βόρεια σύνορά μας, ώστε ολόκληρη η μεθόριος στον Έβρο να είναι καλυμμένη. Την ίδια ώρα προχωράμε σε όλα τα απαραίτητα έργα για την ηλεκτρονική επιτήρηση των συνόρων μας».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι οι εργασίες επέκτασης του φράχτη θα συνοδευτούν και από άλλες πρωτοβουλίες όπως είναι η πρόσληψη 150 νέων συνοριοφυλάκων στον Έβρο και ο εκσυγχρονισμός όλων των υποδομών ασφαλείας στην συνοριογραμμή.

«Θέλουμε να βεβαιώσουμε όλους τους πολίτες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ότι τα σύνορά μας θα γίνουν περισσότερο ασφαλή, τα ανατολικά ευρωπαϊκά σύνορα για τα οποία η Ελλάδα είναι υπεύθυνη θωρακίζονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες που θέλουν να μπουν στην χώρα μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εισέρχονται από τα νόμιμα σημεία εισόδου στο πλαίσιο της δημοκρατικής και αλληλέγγυης Ευρώπης. Έτσι, όλοι, θα ταξιδεύουν με τους κανόνες της νομιμότητας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η νέα επέκταση του φράχτη είναι μήκους 35 χλμ. και κατασκευάζεται από το ύψος του χωριού Ψαθάδες Διδυμότειχου έως την περιοχή της Κορνοφωλιάς Σουφλίου. Τα έργα κατασκευής προβλέπουν την ανέγερση μεταλλικού κιγκλιδώματος ύψους πέντε μέτρων, στο οποίο θα τοποθετηθεί ειδική λαμαρίνα για την αποτροπή αναρρίχησης.

Επιπλέον, θα δημιουργηθούν νέα υπερυψωμένα παρατηρητήρια που θα έχουν αντιβαλλιστική προστασία, ενώ θα βελτιωθούν και θα συντηρηθούν υφιστάμενα φυλάκια και παρατηρητήρια.