Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΛΕΠΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ

Η γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, τα εγκληματικά λάθη της αστυνομίας και το επικοινωνιακό σόου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκαλούν σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση. 

«Δεν τιμά τους 57.000 αστυνομικούς που καθημερινά δίνουν μεγάλη μάχη για το καθήκον τους. Αυτό το οποίο είδαμε να συμβαίνει δεν αντικατοπτρίζει συνολικά την εικόνα της ΕΛ.ΑΣ. Είναι μία ισοπέδωση. Και δεν είναι επικίνδυνη ισοπέδωση μόνο για πολιτικούς λόγους. Είναι επικίνδυνη  ισοπέδωση και γιατί υπάρχουν πολλές γυναίκες οι οποίες μας βλέπουν οι οποίες κινδυνεύουν και αποθαρρύνονται», σχολίασε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Ήδη έχει απομακρυνθεί ο διοικητής και ο τηλεφωνητής», σημείωσε ο Π. Μαρινάκης και πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να ζητάμε το “κεφάλι” ενός υπουργού γιατί σε ένα τραγικό περιστατικό προφανώς πήγαν όλα στραβά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κρίνει πως η κριτική στα εγκληματικά λάθη της ΕΛ.ΑΣ. αποθαρρύνει τις κακοποιημένες γυναίκες και ταυτόχρονα ζητά να μην κάνουμε λόγο για πολιτικές ευθύνες, ενώ αναγνωρίζει πως «πήγαν όλα στραβά».

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ απαιτεί την απόλυτη σιωπή»

Τα όσα ισχυρίστηκε ο Παύλος Μαρινάκης προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος ζητά την παραίτηση Χρυσοχοΐδη. 

«Το νέο αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ο “νόμος της σιωπής” που προσπαθούν να επιβάλλουν. Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της, υποστηρίζουν με περίσσιο θράσος πως “η κριτική που ασκείται στην αστυνομία αποθαρρύνει τις γυναίκες από το να απευθυνθούν σε αυτήν”», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Να τους ενημερώσουμε πως αν κάποια γυναίκα αποθαρρύνεται από το να απευθυνθεί στην ΕΛ.ΑΣ., αυτό οφείλεται στην αναποτελεσματικότητα της. Οφείλεται στο ότι η δολοφονία της 28χρονης έγινε έξω από το αστυνομικό τμήμα, ενώ μιλούσε με την άμεσο δράση στο τηλέφωνο κι όχι στην κριτική που οφείλει να ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ένα σοκαριστικό γεγονός. Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να απαιτεί την απόλυτη σιωπή σε όλες τις αναλγησίες, τις ασυνέπειες, τα ψέματα και την ανικανότητα που επιδεικνύει. Αυτό όμως δεν γίνεται αποδεκτό ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά ούτε και από την κοινωνία», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Η μοναδική αποδεκτή τοποθέτηση από πλευράς κυβέρνησης θα ήταν η ανακοίνωση της απομάκρυνσης του κυρίου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη», καταλήγει η Κουμουνδούρου. 

Ανακοίνωση για το γυναικοκτονικό περιστατικό είχε εκδώσει και ο Τομέας Ισότητας, Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25.