Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΥΝΗΓΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΝΕΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

Προκαταρκτική έρευνα, η τρίτη στην σειρά στο πανεπιστήμιο της πόλης, διεξάγεται για την κατάληψη στο Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκε ανώνυμη αναφορά προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που προκάλεσε την ποινική έρευνα ενώ τα αδικήματα που εξετάζονται είναι αυτά της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Υπενθυμίζεται πως ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δύο ανάλογες προκαταρκτικές για την κατάληψη στη Νομική Σχολή του ίδιου Ιδρύματος. Η πρώτη ήταν για την κατάληψη που ήταν σε εξέλιξη ενώ η δεύτερη αφορούσε την επανακατάληψη της σχολής, μετά την επέμβαση των ΜΑΤ.

To Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εισβολή δυνάμεων της ασφάλειας, ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στις 19/2 στο ΑΠΘ για την εκκένωση των καταλήψεων των ΦΣ της Νομικής Σχολής και των Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

«Η εισβολή των ΜΑΤ στο ΕΜΠ, η εκκένωση και οι συλλήψεις φοιτητών/φοιτητριών στην κατάληψη νομικής του ΔΠΘ και τώρα η επέμβαση εκκένωσηςτης κατάληψης της ΝΟΠΕ ΑΠΘ αποτελούν αυταρχικές τομές έντασης των επιθέσεων απέναντι στις φοιτητικές κινητοποιήσεις! Θέλουν η αστυνομία μέσα στις σχολές, τα χημικά και βία, οι διώξεις να είναι μια “νέα κανονικότητα”», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν τρομοκρατούμαστε απέναντι στην καταστολή, τις απειλές και τις διώξεις. Με όπλο τις συλλογικές μας αποφάσεις, θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και των δικαιωμάτων μας! Έχουμε στο πλευρό μας όλη την κοινωνία, τους καθηγητές που με τις αποφάσεις τους στηρίζουν τις αποφάσεις μας και καταγγέλλουν την καταστολή και τις αστυνομικές επεμβάσεις, όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα που τοποθετείται κατά του νομοσχεδίου και τους εργαζόμενους που στέκονται στο πλάι μας στο δίκαιο αυτό αγώνα. Όσο και εάν η κυβέρνηση επιχειρεί να εντείνει την επίθεση, εμείς κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν θα πάμε ούτε βήμα πίσω! Δεν θα τους περάσει», καταλήγει η ανακοίνωση.