ΓΙΟΡΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ PRESSENZA

Την 1η Ιανουαρίου 2024, το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Pressenza ξεκίνησε την καθιερωμένη ετήσια οικονομική εκστρατεία, διάρκειας ενός μήνα.  Όπως είναι ήδη γνωστό, ο οργανισμός είναι ένας χώρος ανοιχτός στην έκφραση της κοινωνικής βάσης, λειτουργεί με την οπτική της μηβίας και δημιουργεί αμοιβαίες συνεργασίες με μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας, με συγκεκριμένες συλλογικότητες και πολιτισμούς, συμμετέχοντας σε ένα ευρύ δίκτυο νέων μέσων.

Σκοπός η διάδοση των τοπικών προτάσεων σε παγκόσμια κλίμακα και η εξεύρεση διαφορετικών καναλιών ενημέρωσης συγκριτικά με το ζοφερό τοπίο των σημερινών συστημικών ΜΜΕ.

Το εγχείρημα αυτό έχει ανάγκη από πόρους (υλικούς και ανθρώπινους) που παρέχονται από πολλά μέρη του κόσμου. Το πρακτορείο μάς προσκαλεί στον εορτασμό της Ετήσιας Συνεισφοράς που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα έργα του 2024. Κάθε πρόσωπο που αποφασίζει να συμμετέχει και να ενισχύσει το στόχο, επιλέγει το ποσό που θα συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του.

Η συγκέντρωση οικονομικών πόρων λήγει στις 31 Ιανουαρίου. Η εκστρατεία πραγματοποιείται μόνο μία φορά το χρόνο.

Εκτός από τη χρηματοδότηση των πάγιων εξόδων του οργανισμού (διακομιστής, ενημερωτικό δελτίο, προγράμματα επικοινωνίας, τεχνική, νομική και λογιστική υποστήριξη, συνδρομές μελών για τις ενώσεις ανταποκριτών), το 2024 το πρακτορείο προσδοκά να προωθήσει ένα σχέδιο ανάπτυξης σε νέες πολιτιστικές και γεωγραφικές περιοχές, όπως ο αραβικός κόσμος, η Αφρική, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα, με στόχο να γίνει ένας αληθινά διεθνής οργανισμός στα επόμενα χρόνια.

Μέσα στους στόχους είναι η μετάφραση, επιμέλεια και έκδοση του βιβλίου «Μηβίαιη δημοσιογραφία» και στα ελληνικά αλλά και σε άλλες γλώσσες και χώρες, που ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί. Η έκδοση του βιβλίου θα συνοδευθεί από δημόσιες παρουσιάσεις και υβριδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια. Σημαντική επιδίωξη σε ό,τι αναφορά το περιεχόμενο του εγχειριδίου θα είναι η ένταξή του ως μάθημα σε Πανεπιστήμια που παρέχουν σπουδές δημοσιογραφίας και επικοινωνίας.

Μέσα στα σχέδια του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων είναι η περαιτέρω τεχνολογική του ανάπτυξη και η προβολή των ειδήσεων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (γνωστά και εναλλακτικά).

Πηγή: pressenza.com – Photo:  Εβίτα Παρασκευοπούλου | pressenza