ΓΑΖΑ: ΣΤΟΧΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΣΚΗΝΕΣ ΧΑΟΥΣ

Χάος και πανικός προκλήθηκε στη Γάζα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία, ενώ το υπουργείο Υγείας του θύλακα έκανε λόγο και για ελεύθερους σκοπευτές που εξαπέλυσαν πυρά, την ώρα που το Ισραήλ αντιμετωπίζει και διεθνείς αντιδράσεις, ακόμα και από συμμάχους.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε πως διακόπηκαν όλες οι επεμβάσεις στο νοσοκομειακό συγκρότημα Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο στη Λωρίδα, επειδή εξαντλήθηκαν πλήρως τα καύσιμα. Δραματική έκκληση του διευθυντή του νοσοκομείου: «Χάνουμε ζωές, ακόμα και τα μωρά στις θερμοκοιτίδες» – Πτώματα στον περίβολο του νοσοκομείου, εκτοπισμένοι άμαχοι σε κάθε διαθέσιμο χώρο, σε απόσταση αναπνοής οι ισραηλινοί στρατιώτες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε πως οι επιχειρήσεις στο νοσοκομειακό συγκρότημα Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο στο θύλακα, διακόπηκαν σήμερα επειδή εξαντλήθηκαν πλήρως τα καύσιμα.

«Ως αποτέλεσμα, ένα νεογέννητο μωρό πέθανε μέσα στη θερμοκοιτίδα, όπου βρίσκονται 45 μωρά», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Ασράφ Αλ-Κίντρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Γάζα.

«Χάνουμε ζωές, ακόμα και τα μωρά στις θερμοκοιτίδες»

Το Al Jazeera μίλησε με τον Μοχάμαντ Αμπού Σαλμίγια, τον διευθυντή του νοσοκομείου Αλ Σίφα, μέσα από τις πολιορκημένες εγκαταστάσεις, που είπε:

“Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχουμε αρχίσει να χάνουμε ζωές. Οι ασθενείς πεθαίνουν λεπτό προς λεπτό, τα θύματα και οι τραυματίες πεθαίνουν επίσης – ακόμη και τα μωρά στις θερμοκοιτίδες. Χάσαμε ένα μωρό στη θερμοκοιτίδα, χάσαμε επίσης έναν νεαρό άνδρα στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πτώματα των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό που έπληξε σχολείο που στεγάζει εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, κείτονται στο έδαφος στην αυλή του νοσοκομείου Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας την Παρασκευή.