ΓΑΖΑ: ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ

Σε νεκροταφεία έχουν μετατραπεί τα νοσοκομεία στην Λωρίδα της Γάζας όπου Παλαιστίνιοι σκάβουν ομαδικό τάφο στο περικυκλωμένο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Μαρτυρίες και φρικτές εικόνες έρχονται καθημερινά.

Παλαιστίνιοι εγκλωβισμένοι μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, έσκαψαν την Τρίτη (14/11) ομαδικό τάφο για να θάψουν ασθενείς που πέθαναν υπό την ισραηλινή περικύκλωση και δήλωσαν ότι δεν υπάρχει σχέδιο για την εκκένωση των μωρών, παρά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι προσφέρθηκε να στείλει φορητές θερμοκοιτίδες.

Σύμφωνα με το Reuters οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το νοσοκομείο, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, βρίσκεται στην κορυφή ενός υπόγειου αρχηγείου μαχητών της Χαμάς.

Από την πλευρά της, η Χαμάς αρνείται ότι υπάρχουν μαχητές και λέει ότι 650 ασθενείς και 5.000-7.000 άλλοι εκτοπισμένοι πολίτες είναι παγιδευμένοι μέσα στους χώρους του νοσοκομείου, και βρίσκονται αντιμέτωποι με συνεχή πυρά από ελεύθερους σκοπευτές και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Όπως αναφέρει, 40 ασθενείς έχουν πεθάνει τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων τριών πρόωρων μωρών των οποίων οι θερμοκοιτίδες βγήκαν εκτός λειτουργίας.

Τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας έχουν γίνει χώροι θανάτου για τους ασθενείς και χιλιάδες εγκλωβισμένους, καθώς ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να τα πολιορκεί και τα έχει αφήσει χωρίς ρεύμα, καύσιμα και φάρμακα.