ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ: ΞΟΔΕΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΟΠΛΑ

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν δήλωσε στην ομιλία της στο συνέδριο της Ν.Δ. χθες Κυριακή 7/4, εντυπωσιασμένη από το έργο της Ελλάδας ισχυριζόμενη από την πλευρά της πως «κοίταζε το χάος» αλλά υπό την ηγεσία της Ν.Δ. «έχει γίνει πρωτοπόρος στην οικονομία, έχει ξεπεράσει την ευρωπαϊκό μέσο όρο και καθοδηγεί την ευημερία και την καινοτομία».

Στην ομιλία της ανάφερε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να είστε πολύ περήφανοι για αυτά που πετύχατε. Εξακολουθώ να εντυπωσιάζομαι από την ομορφιά της χώρας και του λαού της» σημείωσε υποστηρίζοντας επίσης πως «η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της διεθνούς δημοκρατίας, του ΝΑΤΟ, της συλλογικής ασφάλειας, της στήριξης στην Ουκρανία. Είναι ισχυρός πυλώνας της Ε.Ε. και αυτά χάρη στον λαό της Ελλάδας, χάρη στη Ν.Δ., στον Κυριάκο. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει εντυπωσιακή ανάκαμψη».

Μάλιστα, εκτός από το μισθό η επικεφαλής της Κομισιόν είδε αύξηση και στις συντάξεις, «Δεν υπάρχει αμφιβολία, δώσατε περηφάνεια στην Ελλάδα, κάνατε περήφανη και την Ευρώπη» συμπλήρωσε και με το βλέμμα στις ευρωεκλογές σημείωσε τα εξής:

«Μαζί επαναφέραμε τις οικονομίες μας μετά την πανδημία του κορωνοϊού με το Ταμείο Next Generation -και θέλω να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτό- και στο μεταναστευτικό ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς, η Ευρώπη θα αποφασίζουμε ποιος θα εισέρχεται εντός της Ένωσης και υπό ποιες συνθήκες και όχι τα κυκλώματα των διακινητών» είπε.

Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις «άνευ προηγουμένου προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η Ευρώπη «με μεγαλύτερη αυτή του λαϊκισμού», κάνοντας αναφορά στην προσπάθεια του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν να αφανίσει, όπως είπε, την Ουκρανία, αλλά και στους συμμάχους του εντός της Ε.Ε., οι οποίοι, όπως τόνισε, προκαλούν ανοιχτά τις ευρωπαϊκές αξίες. «Αν και τα ονόματα κομμάτων ανά την Ευρώπη είναι διαφορετικά, ο στόχος είναι ο ίδιος να καταστρέψουν την Ευρώπη και αυτό δεν θα τους το επιτρέψουμε, οφείλουμε να ορθώσουμε ανάστημα και να αντεπιτεθούμε», δήλωσε κ. φον ντερ Λάιεν, επιμένοντας ότι η ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, όταν ήταν εκει ο Έλληνας πρωθυπουργός καταδεικνύει πόσο αδίστακτος είναι ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Τέλος, μίλησε για την ανάγκη η Ε.Ε. οφείλει να δαπανήσει περισσότερα, καλύτερα και ευρωπαϊκά για την άμυνά της επιμένοντας ότι η συνεργασία στην άμυνα θα πρέπει να είναι προτεραιότητα του μέλλοντος. Σημείωσε τέλος ότι η Ε.Ε. οφείλει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας αλλά και το κοινωνικό της κράτος, ξεκαθαρίζοντας ότι «η μάχη για τη Δημοκρατία δεν τελειώνει ποτέ».

Η ομιλία της Φον ντερ Λάιεν

«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους. Είναι ο πρώτος σταθμός μου για την προεκλογική εκστρατεία μου και δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο μέρος. Όπως λέω στον φίλο μου Κυριάκο, είμαι εντυπωσιασμένη από το έργο του και θέλω να ξέρετε πως πρέπει να είστε περήφανοι», είπε η Φον ντερ Λάιεν κατά την έναρξη της ομιλίας της.

«Εξακολουθώ να εντυπωσιάζομαι από την ομορφιά αυτής της χώρας και της εξαιρετικά καλά διατηρημένης αρχαιότητας. Θυμάμαι τις κολώνες που εξακολουθούν να στηρίζουν αυτή τη χώρα ακόμη και σήμερα. Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της διεθνούς δημοκρατίας, του ΝΑΤΟ, της ασφάλειας, της Δημοκρατίας. Είναι ισχυρός πυλώνας της ΕΕ, κυρίως χάρη στον λαό της Ελλάδας, χάρη στη ΝΔ και εσένα Κυριάκο, η Ελλάδα έχει ένα αφήγημα μιας εντυπωσιακής ανάπτυξης και θέλω να σας τιμήσω γι’ αυτό», είπε επίσης.

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα κοίταξε το χάος, αλλά υπό την ηγεσία σας έγινε πρωτοπόρος της οικονομίας. Έχει ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και είναι παράδειγμα στον κόσμο. Είναι το “σπίτι” κάποιων από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δώσατε περηφάνια στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.

Το κλειδί γι’ αυτή τη μεταμόρφωση ήταν η ηγεσία, το θάρρος και η εμπιστοσύνη. Σε αυτό τον αβέβαιο κόσμο, η Ελλάδα είναι ένα νησί σταθερότητας. Ξέρουμε τι μπορούμε να πετύχουμε όταν η Ευρώπη είναι ενωμένοι. Το δείξαμε στην πανδημία. Από κοινού φέραμε τις οικονομίες να ανακάμψουν από το χείλος του γκρεμού και θέλω να ευχαριστήσω τον Κ. Μητσοτάκη για την συνεισφορά του.

Πάνω από 10 χώρες στήριξαν την Ελλάδα μετά τις φοβερές πυρκαγιές στον Έβρο. Αυτό είναι η καλύτερη έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Επιτέλους, από κοινού συμφωνήσαμε για το σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου και θα ήθελα να τιμήσω τον Μαργαρίτη Σχοινά για την δουλειά του σε αυτό. Καταφέραμε να εκπληρώσουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις μας. Εξακολουθούμε να το κάνουμε. Εμείς θα αποφασίζουμε ποιος θα φτάνει στην Ευρώπη και με ποιες προϋποθέσεις. Οχι οι διακινητές!

Εν όψει ευρωεκλογών, η ενωμένη Ευρώπη αμφισβητείται με πρωτοφανή τρόπο εντός κι εκτός. Γίνεται προσπάθεια να μας εξαφανίσουν από τον χάρτη. Γίνονται κυβερνοεπιθέσεις. Οι φίλοι του Πούτιν επιδιώκουν να ξαναγράψουν την ιστορία μας. Με ακροδεξιά σε ορισμένες χώρες καταπατούν τις αξίες μας και θέλουν να καταλάβουν την Ευρώπη, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ποτέ αυτό να συμβεί. Σε αυτές τις εκλογές υποστηρίζουμε την δημοκρατία, την ευημερία, την ασφάλεια. Είμαστε περήφανοι Ευρωπαίοι.

Επιλέγω τον όρο ασφάλεια με μεγάλη προσοχή. Η συλλογική άμυνα είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Ο Κυριάκος είναι ο μόνος ηγέτης που έχει δεχτεί άμεση επίθεση κατά την επίσκεψη που έκανε στον Ζελένσκι. Αυτό δείχνει πόσο αδίστακτος είναι ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Πρέπει να ξοδέψουμε περισσότερα, καλύτερα και Ευρωπαϊκά. Η Ελλάδα έχει δείξει τον δρόμο δίνοντας 2% του ΑΕΠ στην άμυνα, παράσχοντας μεγάλη βοήθεια.

Η αμυντική συνεργασία θα πρέπει να είναι η σφραγίδα του μέλλοντος στην Ευρώπη και αυτό θα υποστηρίξουμε σε αυτή την εκστρατεία. Να ενισχύσουμε την οικονομία, με καθαρή βιομηχανία, δικαιοσύνη, να στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις. Να φροντίσουμε το μέλλον της καθαρής τεχνολογίας να καθορίσει την Ευρώπη.

Στη διάρκεια της ιστορίας μας η Ευρώπη δεν είχε πραγματική ασφάλεια και ευημερία χωρίς δημοκρατία. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά για να διαπιστώσουμε ότι ο αγώνας για δημοκρατία δεν σταματά ποτέ. Ας σηκώσουμε τα μανίκια εν όψει ευρωεκλογών. Να αγωνιστούμε για την ασφάλεια και κυρίως για την Ευρώπη».

Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ολοκληρώθηκε εχθές στο Ζάππειο, ήταν ένα κομματικό πανηγύρι, με επετειακό χαρακτήρα για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και με προεκλογικού τύπου ομιλίες.