ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΘ

Φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ, ακύρωσαν το απόγευμα της Δευτέρας (11/12) την παρουσίαση βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη – Δεληβάνη, με τίτλο «Για την Ελλάδα που ματώνει» αλλά και την εκδήλωση με εθνικιστικό περιεχόμενο, στην Παλιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Στην παρουσίαση θα συμμετείχε και ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός.

Σε βίντεο που έχει αναρτήσει η σελίδα «Μένουμε ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη», αναφέρεται ότι επρόκειτο για εκδήλωση με εθνικιστικό και αντισημιτικό περιεχόμενο στην αίθουσα του πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Επίσης κυκλοφορούσαν τρικάκια που συνδύαζαν το κάλεσμα της εκδήλωσης με το αίτημα εθνικιστών για ακύρωση της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη καθώς και με ομοφοβικό λόγο. Η ομάδα φοιτητών μπήκε στην αίθουσα του ΑΠΘ με αντιφασιστικά συνθήματα και σήκωσε πανό, φωνάζοντας: «Οι φασίστες δεν έχουν θέση ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά!».

Η αντιδημοκρατικότητα της διοίκησης τους ΑΠΘ δεν τελειώνει, που αυτή τη φορά, έδωσαν άδεια για εκδήλωση ακροδεξιών στην παλαιά φιλοσοφική, στην οποία μεταξύ των ομιλητών θα ήταν και ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος “Νίκη”, Νάτσιος. Σύμφωνα με πληροφορίες ώρα μετά την εκδήλωση η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές φοιτητών.