ΕΞΑΣΘΕΝΕΙ… ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ Η «ΑΥΓΗ»

Βροχές, θυελλώδεις ανέμους, έντονες χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες, φέρνει η κακοκαιρία “Avgi”, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη στη χώρα μας, ενώ, την ίδια στιγμή, ο κρατικός μηχανισμός και οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας είναι σε επιφυλακή. Η κακοκαιρία έκανε το πέρασμά της και από την Αττική, χωρίς, ωστόσο, να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ “έντυσε” κάποιες περιοχές στα λευκά.

Σημειώνεται ότι η υποχρέωση εφοδιασμού των ανωτέρω οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εξακολουθεί να ισχύει.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού, από το βράδυ της Τρίτης (30/01), τα φαινόμενα σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Αττική θα αρχίσουν βαθμιαία να υποχωρούν, ενώ οι χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (31/01) θα εξασθενήσουν. Ωστόσο, στην Κρήτη η βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων θα γίνει από το απόγευμα της Τετάρτης (31/01). Επίσης, την Τετάρτη (31/01) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Την Πέμπτη (01/02), ωστόσο, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά στη χώρα, ενώ, σύμφωνα με τους μετερεωλόγους, τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου θα έχουμε τις Αλκυονίδες Μέρες.

ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ – 31/1

Αττική

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη (31/01), τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε Βίλια και Ερυθρές. Αυτή την απόφαση πήρε ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Αρμόδιος Δρίκος, καθώς ο παγετός που επικρατεί σε όλη την περιοχή καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη τη μετακίνηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

«Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους, του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και όλων των συμπολιτών μας», ανέφερε ο κ. Δρίκος και πρόσθεσε: «Οι συνθήκες παγετού που επικρατούν στις δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών, εξαιτίας της χιονόπτωσης, εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και την μετακίνηση των κατοίκων, γι’ αυτό τον λόγο όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων των δύο παραπάνω δημοτικών ενοτήτων, θα παραμείνουν και για αύριο κλειστές».

Η κακοκαιρία έχει κάνει αισθητή την παρουσία της με έντονες χιονοπτώσεις, ειδικά σε Βίλια και Ερυθρές. Ο δήμος επιχειρεί διαρκώς, τόσο για να μην κλείσει το οδικό δίκτυο, όσο και για να παρέχει βοήθεια όπου χρειαστεί, ενώ μετά από αίτημα της δημοτικής Αρχής συνδράμουν η πυροσβεστική και μηχανήματα του Στρατού. Σε όλες τις δημοτικές ενότητες υπάρχουν διαθέσιμοι θερμαινόμενοι χώροι. Στο δημαρχείο και στις κεντρικές πλατείες του δήμου γίνεται διάθεση αλατιού σε ατομικές σακούλες.

Καλάβρυτα

Κλειστά, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη (31/01) τα σχολεία σε περιοχές του Δήμου Καλαβρύτων με σκοπό την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των συνοδών, λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της δημοτικής ενότητας Καλαβρύτων, ο δημοτικός παιδικός σταθμός Καλαβρύτων, καθώς και το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο, το γυμνάσιο Ψωφίδας, το γυμνάσιο Δάφνης και το λύκειο Δάφνης.

Ηράκλειο

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη (31/01), οι σχολικές μονάδες του Δήμου Βιάννου, λόγω της έντασης της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη. Η απόφαση αφορά όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο καθώς και το Δημοτικό Βρεφονηπιακό σταθμό) που θα παραμείνουν κλειστές, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου τα φαινόμενα όπως έχει ανακοινωθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο πιο πρόσφατο μετεωρολογικό δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, θα συνεχιστούν, μέχρι αύριο το απόγευμα, οπότε και αναμένεται να αρχίσει η εξασθένηση τους.

«Με βάση το έκτακτο επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχει αποσταλεί από την ΕΜΥ, αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους και για λόγους ασφαλείας. Παρακολουθούμε το φαινόμενο και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε με τα μηχανήματα όπου χρειαστεί, όπως έγινε σήμερα το πρωί σε ένα τμήμα του οδικού δικτύου του Δήμου. Το ευχάριστο είναι πως μέχρι τώρα δεν έχουνε παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα, με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων να είναι ομαλή», επισήμανε ο Δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης.

Εύβοια

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον δήμο Διρφύων Μεσσαπιών Εύβοιας, στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας όλες οι σχολικές μονάδες.