ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

Μετά την απόφαση αποφυλάκισης του…φύρερ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, άλλος ένας ναζί και άτυπος συνεχιστής της ναζιστικής της ιδεολογίας και δράσης ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί.

Συγκεκριμένα, αίτημα αποφυλάκισης έχει καταθέσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, που έχει καταδικαστεί για τη διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή σε 13 χρόνια κάθειρξη. Το αίτημά του υποβλήθηκε στη διεύθυνση των Φυλακών Δομοκού και έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία Λαμίας.

Το αίτημά του θα εξετάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, το οποίο προ ημερών έκρινε και το αντίστοιχο αίτημα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίστηκε υπό όρους, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις καθώς δημιουργείται κακό προηγούμενο. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι τυπικά ο Ηλίας Κασιδιάρης πληροί τις προϋποθέσεις για υπό όρους απόλυση από τη φυλακή, καθώς έχει εκτίσει τα τρία πέμπτα της ποινής που του έχει επιβληθεί.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, ακόμη και μέσα από τη φυλακή, έχει πολιτική δράση, καθώς φέρεται ότι βρίσκεται πίσω από το ακροδεξιό κόμμα των Σπαρτιατών, οι βουλευτές του οποίου (νυν και πρώην) ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για παραπλάνηση του εκλογικού κοινού. Οι βουλευτές των Σπαρτιατών, ακόμη και αυτοί που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, όπως και ο Ηλίας Κασιδιάρης και ένας δικηγόρος, που φέρεται ότι λειτουργούσε ως σύνδεσμος, θα δικαστούν στις 19 Ιουνίου, ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, με την κατηγορία για προσπάθεια εξαπάτησης των ψηφοφόρων στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Επιπλέον, ο Ηλίας Κασιδιάρης, εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, έχει δηλώσει τη στήριξή του προς συγκεκριμένο υποψήφιο του κόμματος «Πατριώτες».