ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΦΡΕΓΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ

“Θα στείλουμε φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα” δήλωσε ο ο Ν. Δένδιας, όπου ανακοίνωσε επίσης και τις αλλαγές που έρχονται στη στρατιωτική θητεία. Ως “απολύτως καλοδεχούμενη” χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, την αλλαγή συμπεριφοράς του Ταγίπ Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά, ενώ παράλληλα, αποκάλυψε ότι ελληνική φρεγάτα θα μεταβεί άμεσα στην Ερυθρά θάλασσα.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Action24 και στον Βασίλη Τσεκούρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Επίσης, αποκάλυψε ότι στο Μπαχρέιν βρίσκεται ήδη Έλληνας αξιωματικός που ρυθμίζει τις λεπτομέρειες της ανάπτυξης της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της διεθνούς επιχείρησης «Prosperity Guardian» για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Απέφυγε να αποκαλύψει, ωστόσο, για ποια φρεγάτα πρόκειται, ούτε το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει εκεί.

Όπως τόνισε, η ελληνική φρεγάτα θα αναπτυχθεί στην περιοχή «για να προστατεύσει και τα ελληνικά συμφέροντα, όταν είμαστε απολύτως έτοιμοι επιχειρησιακά» και ο ρόλος της θα εξαρτηθεί από τη συνολική δύναμη και την κατανομή ρόλων.

Τέλος, αναφερόμενος στο ήρεμο κλίμα της τελευταίας περιόδου μεταξύ Αθήνας-Άγκυρας, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Έχουμε δει αλλαγή ύφους και μια αλλαγή συμπεριφοράς από την τουρκική πλευρά, η οποία είναι απολύτως καλοδεχούμενη. Δεν έχουμε δει την παραμικρή αλλαγή θέσεων, να είμαστε ειλικρινείς».