ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ: ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ) ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το σκάνδαλο των παρακολούθησεων, το δυστύχημα στα Τέμπτη, η δολοφονία Καραϊβάζ το ναυάγιο της Πύλου, ήταν τα κεντρικά θέματα της συζήτησης στο ευρωκοινοβούλιο για το κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Οι ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών χώρων (πλην ΕΛΚ) ήταν έντονα επικριτικοί για την κατάσταση στην χώρα. Καταπέλτης για την Ελλάδα, εμφανίστηκε η Σόφι Ιν’τ Βέλτ. 

Η Ολλανδή εκ μέρους του Renew Europe τόνισε ότι η κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα θα επιδεινώνει. “Φιμώνονται ανεξάρτητες αρχές και φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση” τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης τόνισε – στα ελληνικά – για να απευθυνθεί στη χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς και στους συγγενείς των δυστυχημάτων σε Τέμπη και Πύλο.”Δεν θα σας αφήσουμε μέχρι να έρθει δικαιοσύνη” ήταν η ακριβής φράση της.

Ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο έχουν χειροτερέψει τα πράγματα, είναι ότι η αποψινή συζήτηση αποσιωπάται από την πλειοψηφία των εγχώριων ΜΜΕ. Μια είδηση που κατεξοχήν ενδιαφέρει τη χώρα, δεν υπάρχει για εκατομμύρια Ελληνίδες κ Έλληνες γιατί δεν συμφέρει την κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των σοσιαλιστών τόνισε πως: “Επιτελους συζητούμε την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Γιατί το ΕΛΚ υπερασπίζεται το κράτος δικαίου στις χώρες που δεν έχει την εξουσία. Στην Ελλάδα έχουμε σημαντική καταστρατήγηση του κράτους δικαίου, παρακολούθηση προσώπων, δολοφονία δημοσιογράφου. Και συζητούμε για πρώτη φορά για την Ελλάδα”.