ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΕΜΒΡΥΟ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Το μεσημέρι της Δευτέρας 26/2, υπάλληλος εταιρείας αποφράξεων εντόπισε το νεκρό έμβρυο σε αποχέτευση, στην οδό Σόλωνος στα Εξάρχεια.  Ο υδραυλικός είδε κάτι που παρέπεμπε σε νεκρό έμβρυο μέσω κάμερας και ενημέρωσε τους υπεύθυνους του κτηρίου, οι οποίοι του είπαν ότι θα ενημερώσουν τις αρχές.  Αργότερα, περίπου στις 18:30, ο υδραυλικός πήγε στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων και ενημέρωσε για το μακάβριο εύρημα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το έβρυο έβγαλαν τελικά από τον υπόνομο, οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της δομής και το έβαλαν σε ένα ειδικό ψυγείο, προκειμένου το πρωί να ενημερώσουν τον ιατροδικαστή. Ενημερώθηκε εισαγγελέας ο οποίος έδωσε εντολή να γίνει νεκροψία-νεκροτομή και να εξεταστούν μάρτυρες προκειμένου να δουν οι αρχές σε ποια γυναίκα ανήκει το μωρό από αυτές που επισκεπτόταν το χώρο, επί της οδού Σόλωνος 140, που ανήκει στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζει η αστυνομία, είναι ότι η μητέρα του εμβρύου πιθανόν είχε πόνους και βρέθηκε στην περιοχή με στόχο να λάβει βοήθεια από την ΜΚΟ Γιατροί Χωρίς Σύνορα που βρίσκεται εκεί. Ωστόσο, εκτιμάται ότι η γυναίκα απέβαλε. 

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πότε συνέβη το περιστατικό, ωστόσο τόσο ο χρόνος θανάτου του έμβρυου όσο και το αν αυτό ήταν ήδη νεκρό θα φανεί στην νεκροψία- νεκροτομή που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.