ΑΡΧΙΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΟΛΕΘΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ 

Η επανεκκίνηση βομβαρδισμών μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, ξεκίνησε πάλι να σαρώνει τη Γάζα, λίγο μετά την κατάπαυση του πυρός και μετά από μία εβδομάδα εκεχειρίας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «ξαναρχίζει τη μάχη εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης» υποστηρίζοντας ότι η Χαμάς παραβίασε την εκεχειρία. Σύμφωνα με το επιτελείο, προειδοποιητικές σειρήνες για ρουκέτες ήχησαν ξανά σε ισραηλινές περιοχές κοντά στη Γάζα λίγα λεπτά πριν από τη λήξη.

Οι μάχες ξανάρχισαν στον παλαιστινιακό θύλακο. Το Γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει πως δεκάδες οβίδες του πυροβολικού και πλήγματα αεροσκαφών του Ισραήλ ακούστηκαν στην πόλη της Γάζας.

Αυτόπτες μάρτυρες και ΜΜΕ έκαναν λόγο, ήδη προτού λήξει η ανακωχή, για εκρήξεις και πυρά καθώς και υπέρπτηση μαχητικών και drones.

Την ίδια ώρα, πυρά και εκρήξεις ακούγονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε το Shebab News Agency («Πρακτορείο Ειδήσεων της Νεολαίας»), το οποίο θεωρείται προσκείμενο στη Χαμάς, μέσω Telegram.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως οι δυνάμεις του είναι έτοιμες για την επανέναρξη των εχθροπραξιών με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας «ανά πάσα στιγμή».

«Είμαστε έτοιμοι για την επίθεσή μας, είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε ανά πάσα στιγμή», είπε ο Ντανιέλ Χαγκαρί, εκπρόσωπος του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού.