ΕΩΣ ΤΙΣ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΑΡΗΚΩΣΤΑ

Στα πλαίσια του φετινού Photonet Special Day τιμήθηκε ο Αριστοτέλης Σαρηκώστας, και με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από τα γεγονότα του Πολυτεχνείoυ στις 17 Νοεμβρίου 1973, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διοργανώνει έκθεση ιστορικών φωτογραφιών του διεθνούς φήμης φωτορεπόρτερ.

Οι φωτογραφίες του μοναδικού φωτορεπόρτερ που ήταν παρών το βράδυ των γεγονότων θα φιλοξενούνται στην αίθουσα “Ιωνία” (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) από την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου καθημερινά μέχρι την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Χθες Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, σε μία επετειακή εκδήλωση, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης.

Σημειώνουμε πως ο σπουδαίος Έλληνας φωτορεπόρτερ, με τη διεθνή καριέρα και τη λαμπρή συνεργασία με το Associated Press, ήταν παρών σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας καθώς και στην πολιτική ζωή της Ελλάδας στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα: από την Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, την Αποστασία, τη Χούντα και την Επάνοδο της Δημοκρατίας, μέχρι το 2000.

Mini CV

O Αριστοτέλης Σαρρηκώστας έχει υπάρξει πολεμικός ανταποκριτής, φωτορεπόρτερ σπουδαίων γεγονότων και φωτογράφος πορτρέτων μεγάλων προσωπικοτήτων της τέχνης και της πολιτικής. Απαθανάτισε με το φακό του προσωπικότητες όπως, η Μαρία Κάλλας, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Ρόμπερτ Κέννεντυ, ο Αγιατολάχ Χομεϊνί, ο Γιάσερ Άραφατ και ο Νέλσον Μαντέλα.

Από το 1961 έως το 2000 έχει καταγράψει με τον φωτογραφικό του φακό, μερικά από τα εμβληματικότερα γεγονότα αυτής της περιόδου, όπως ο Αραβο-Ισραηλινός πόλεμος των Έξι Ημερών, το 1967, το τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του Μονάχου το 1972, αλλά και σημαντικά πολιτικά γεγονότα εντός συνόρων, όπως η δολοφονία του Γρηγορίου Λαμπράκη, η σύλληψη του Αλέκου Παναγούλη, η δολοφονία του Πέτρουλα και βεβαίως τα γεγονότα της Νομικής και του Πολυτεχνείου.


Η τιμητική διάκρισή του στο 10ο Photonet Special Day & η συζήτηση με τον Θανάση Σταυράκη

Θυμίζουμε πως ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας συμπεριλαμβάνεται (μαζί με τους Χ. Αλεξάνδρου, Κ. Κορωναίο και Αχ. Νομικό) στις σημαντικές προσωπικότητες του χώρου της φωτογραφίας, με πολυετή και επιτυχή πορεία στο χώρο, που θα τιμηθούν από την NEXUS PUBLICATIONS AE στα πλαίσια του 10ου Photonet Special Day την Κυριακή 19 Noεμβρίου 2023 στην αίθουσα Olympia Hall του Royal Olympic Hotel (Αθανασίου Διάκου 28), 280 μέτρα από το Σταθμό Μετρό της Ακρόπολης. Η σχετική τελετή θα ξεκινήσει στις 2μμ.

Αμέσως μετά (στις 3:15μμ) θα συμμετάσχει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί με τον Θανάση Σταυράκη (Associated Press Chief Photographer για Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία | Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Athens Photo World) με θέμα “Το φωτορεπορτάζ τότε & τώρα”.