ΕΚΛΕΨΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Χιλιάδες βιβλία «έκαναν φτερά» από το βιβλιοπωλείο των αστέγων στην οδό Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας, καθώς χθες το βράδυ, άγνωστοι έκλεψαν περίπου 8.000 βιβλία.

Την κλοπή διαπίστωσε το πρωί της ΠΑρασκευής ένας τους τρεις ιδρυτές του όταν έφτασε στο βιβλιοπωλείο. Υπολογίζεται ότι οι άγνωστοι έκλεψαν πάνω από 8.000 βιβλία τα περισσότερα από τα οποία είναι δωρεές ιδιωτών και εκδοτικών οίκων, κυρίως τις γιορτές, προκειμένου να συντηρηθούν άστεγοι. 

«Τα πήραν, ας με ρωτούσανε ειλικρινά σας το λέω θα τους τα έδινα με όλη μου την καρδιά, αλλά μπαίνουν και τα παίρνουν. Εμείς δεν έχουμε χρήματα ούτε τίποτα, ζούμε 4 άνθρωποι με μεγάλη δυσκολία (…) Δεν στεναχωριέμαι που πήραν τα βιβλία γιατί θα μας ξαναέρθουν βιβλία – ο κόσμος μας αγαπάει, μας έχει αγκαλιάσει» τόνισε στην «ΕΡΤ» ο ιδρυτής του βιβλιοπωλείου των αστέγων, Λεωνίδας Κουρσούμης.

Όπως λέει ο ίδιος, εδώ και πέντε χρόνια γίνονται προσπάθειες μετεγκατάστασης σε άλλο μόνιμο χώρο στου Γκύζη, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν όλα αυτά τα βιβλία και να είναι προσβάσιμα στο κοινό, ωστόσο λόγω κυρίως οικονομικών δυσκολιών, το εγχείρημα δεν έχει επιτευχθεί.

Πηγή: «ΕΡΤ»