ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: ΠΩΣ Η Ε.Ε. ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η «Ενωτική Πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική, Οικολογική Αριστερά» διοργανώνει εκδήλωση για την Παλαιστίνη, με τίτλο «Ευρωπαϊκή Νάκμπα – Πώς η ΕΕ συγκαλύπτει τη γενοκτονία», την Τετάρτη 15 Μάϊου, 8:30 μμ, στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα 104 34).

Στην εκδήλωση θα υπάρξουν διεθνείς συμμετοχές καθώς μεταξύ άλλων θα παραβρεθούν η Ιρλανδή ευρωβουλεύτρια Κλέρ Ντέιλι, η εβραία ακτιβίστρια Ιρις Χέφετς αλλά και οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων του ΜέΡΑ25 στη Γερμανία και την Ιταλία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση για την εκδήλωση:

Τετάρτη 15 Μάϊου, 8:30 μμ στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα 104 34)

«Για δεκαετίες η ΕΕ στηρίζει το καθεστώς του Ισραήλ στη συγκάλυψη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας με κυριότερο τη γενοκτονία των Παλαιστινίων, η οποία έχει μπει στην πιο εντατική της φάση τους τελευταίους μήνες.

Το ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, μαζί με τα MERA25 Γερμανίας και Ιταλίας και την ευρωβουλεύτρια Clare Daly από την Ιρλανδία, έχουμε θέσει ως βασικό πολιτικό άξονα αυτών των ευρωεκλογών την απαίτηση να σταματήσει η γενοκτονία, να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και να δικαιωθεί επιτέλους ο δίκαιος αγώνας των Παλαιστινίων για ελευθερία και δικαιοσύνη.

Σε αυτή την εκδήλωση, ομιλητές από όλη την Ευρώπη θα παρουσιάσουν τόσο την ευρωπαϊκή διάσταση του παλαιστινιακού αγώνα όσο και το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών που αφορά την ελευθερία του λόγου και τον ρόλο της ΕΕ στον κόσμο και στο μέλλον της Παλαιστίνης».

Μιλούν:

▪ Γιάνης Βαρουφάκης, Γραμματέας ΜέΡΑ25 και υπ. ευρωβουλευτής
▪ Κλερ Ντέιλι,Ευρωβουλεύτρια
▪ Κάριν Ντε Ρίγκο, επικεφαλής ευρωψηφοδελτίου MERA25 Γερμανίας
▪ Φεντερίκο Ντόλτσε, επικεφαλής ευρωψηφοδελτίου MERA25 Ιταλίας
▪ Ίρις Χέφετς, ακτιβίστρια, Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη

Χαιρετίζουν:
▪ Μαριάνα Τσίχλη, Γραμματέας ΛΑΕ-ΑΑ
▪ Φαΐσαλ Ζαχαρία Ελ Μασρί, υπ. ευρωβουλευτής