ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΕ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος παρότρυνε να «λυθούν» οι αντιδράσεις των οικολογικών οργανώσεων για την κοπή των δέντρων στον Κραυσίδωνα με χαστούκια.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα gegonota.news, η Εισαγγελία έδωσε εντολή σε πταισματοδίκη να ερευνήσει όλα τα καταγγελλόμενα από τους εκπροσώπους των οικολογικών οργανώσεων εις βάρος του δημάρχου Βόλου, τα οποία έχουν καταγραφεί σε βίντεο.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Δημαρχείο του Βόλου, όταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας δήλωσε πως «θα είμαστε απολύτως σύννομοι. Αν κάποιος θεωρεί ότι αυτά που κάνουμε δεν είναι σύννομα και δεν προστατεύουν το περιβάλλον, τα δικαστήρια είναι στη διάθεσή τους».

Απαντώντας ο Αχ. Μπέος είπε ότι «οι λύσεις δίνονται με χαστούκια, δυστυχώς όμως η Περιφέρεια δεν μπορεί να τα δώσει. Οπότε περιμένει τον Νόμο». 

Για τις παραπάνω δηλώσεις του δημάρχου Βόλου, οι εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων ζήτησαν αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Εισαγγελέα για τις προτροπές του Δημάρχου να τους χαστουκίζουν.

Τελικά, η Εισαγγελία έδωσε εντολή σε πταισματοδίκη να ερευνήσει όλα τα καταγγελλόμενα από τους εκπροσώπους των οικολογικών οργανώσεων εις βάρος του δημάρχου Βόλου, τα οποία άλλωστε έχουν καταγραφεί σε βίντεο.