ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Η «ΤΖΙΧΑΝΤ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Δύο από τα πιο γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που εκπροσώπησαν σε πολλές περιπτώσεις το κόμμα στη δημόσια σφαίρα, οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κυρίτσης και Αγγελος Τσέκερης, που έγιναν γνωστοί από την στήλη τους «Τζιχάντ» στην Athens Voice τα χρόνια της μετατροπής του συνασπισμού σε ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσαν την ίδια μέρα την αποχώρησή τους από το κόμμα. 

Με επιστολή που έστειλε το πρωί της Παρασκευής στη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγγου, ο Άγγελος Τσέκερης, πρώην διευθυντής της Αυγής και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνει για την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη λιτή του δήλωση παραίτησης αναφέρει: «Αγαπητή Ράνια. Με αυτό το μειλ σε ενημερώνω ότι αποχωρώ από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το κόμμα. Σε ευχαριστώ».

Είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα, η αποχώρηση του δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, από το κόμμα με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Κυρίτσης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καλημέρα, μετά από 43 συναπτά έτη στην οργανωμένη πάλη, από σήμερα είμαι ανένταχτος. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, παρ’ ότι αναγκαστική όπως τα καταλαβαίνω τα πράγματα. Ψυχή βαθιά».