ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΨΗΦΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ

Παρά τον αέρα αισιοδοξίας που πνέει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τα τελευταία ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία να προσεγγίζει τον πήχη του 33% που έβαλε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, εντούτοις ο “κίνδυνος” για διαρροές προς τα δεξιά παραμένει υπαρκτός και επίμονος.

Βασικός εκ δεξιών αντίπαλος, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος φαίνεται να “μπετονάρει” ένα καλό ποσοστό, που στη χθεσινή έρευνα της Marc κινείται από το 8,5% έως το 11,1% με μέση τιμή το 9,8%, ποσοστό που εάν επιβεβαιωθεί φέρνει την Ελληνική Λύση τέταρτο κόμμα στις ευρωεκλογές, με το ΚΚΕ να ακολουθεί. Αστάθμητος παράγοντας τι θα απογίνουν οι ψήφοι των Σπαρτιατών, οι οποίες μετά το “μπλόκο” του Αρείου Πάγου είναι άγνωστο πως θα κατανεμηθούν, πολλοί ωστόσο εκτιμούν ότι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών μπορούν να βρουν διεξόδους τόσο προς την Ελληνική Λύση, όσο και στο κόμμα της Νίκης αλλά και στη Φωνή Λογικής της Λατινοπούλου.

Η μάχη με το… αυθαίρετο-όπως το χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός-κτίσμα της δεξιάς πολυκατοικίας θα συνεχιστεί μετά την ανάπαυλα του Πάσχα, με τα μικτά κλιμάκια υπουργών και βουλευτών στις περιφέρειες που φαίνεται ότι κερδίζουν έδαφος αυτές οι δυνάμεις, την προβολή του κυβερνητικού έργου αλλά και τις περιοδείες του πρωθυπουργού στις οποίες δεν θα λησμονεί να… υπενθυμίζει ότι δεν αρκεί να είναι κανείς πατριώτης στα λόγια, αλλά πρέπει να είναι και στα έργα.

Γιατί μπορεί η Νέα Δημοκρατία να έχει στρέψει το βλέμμα στο κέντρο, να επικαλείται τον πολυδύναμο εκσυγχρονισμό, ωστόσο όπως πολλές φορές έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραμένει η βαθιά λαϊκή παράταξη όλων των Ελλήνων.

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η κρίση που προκλήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών φαίνεται ότι απομακλιμακώνεται, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να πραγματοποιεί κοινή επίσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε δομές φιλοξενίας και τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας να παίρνει πρώτη φορά θέση και να απαντά σε όσους επιχειρούν να καπηλευθούν την πίστη, κάνοντας λόγο για μικροπρέπειες.

Ο Αρχιεπίσκοπος όμως έκανε και κάτι ακόμη. Τράβηξε μία κόκκινη γραμμή με τα κόμματα που θέλουν να εργαλειοποιήσουν την πίστη κάνοντας ακόμη και υποδείξεις για το ποιοι βουλευτές θα πάνε στην Εκκλησία και ποιοι όχι, αναφερόμενος προσωπικά στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την απαρέσκειά του για τις δηλώσεις του.

Η κοινή εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη λειτουργία- όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές- θα είναι ακόμη μία κίνηση που θα κλείνει το μέτωπο κυβέρνησης-Εκκλησίας, λειτουργώντας κατευναστικά ενόψει των ημερών και στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα σε θερμοκέφαλους που είχαν πρόθεση να προκαλέσουν “κλίμα” στις ενορίες.

ΚΑΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΠΕΛΕΡΗ

Η συμμετοχή του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ήταν μία κίνηση που έφερε ένα βήμα πιο κοντά την Εκκλησία με την κυβέρνηση, καθώς φαίνεται ότι η απόφαση του πρωθυπουργού να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της τον φυλακισμένο αλλά και εκλεγμένο δήμαρχο Χειμμάρας, ελήφθη ως θετικό σήμα από την Εκκλησία.

“Άκουσα με χαρά την επιλογή του Φρέντι Μπελέρη να είναι υποψήφιος στην ευρωβουλή”, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος στον γιο του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρο, όταν τον επισκέφθηκε προ ημερών, συνοδευόμενος από τον Σταύρο Παπασταύρου.

Πηγή: thetoc.gr