ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Σύμφωνα με την έκθεση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος που εξετάζει την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου, στο εργοστάσιο “Γιαννίτση” εκείνη προκλήθηκε από πρόθεση. Η φωτιά στο εργοστάσιο εκδηλώθηκε λίγες ημέρες μετά τη δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία από σχολικά γεύματα της εταιρείας.

Επιβεβαιώθηκε η αρχική πεποίθηση των Αρχών ότι η φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στην ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, από γεύματα της οποία δηλητηριάστηκαν μαθητές, μόνο τυχαίο γεγονός δεν ήταν.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που παραδόθηκε στην εισαγγελία Λαμίας, πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση.

Οι αξιωματικοί της ΔΑΕΕ έκριναν ότι η φωτιά μπήκε από πρόθεση και έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας για τα στοιχεία της έρευνας, η οποία συνεχίζεται. Οι αξιωματικοί των Εγκλημάτων Εμπρησμού προσπαθούν μέσα από το υλικό που έχουν συλλέξει από κάμερες, αλλά και μαρτυρίες να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα, που μπορεί να κρύβονται πίσω από την καταστροφική πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει παρέμβει, ζητώντας να ερευνηθεί αν συνδέεται το γεγονός με τα χαλασμένα γεύματα και ότι είχε προγραμματιστεί από τον ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) επικείμενος έλεγχος την επομένη της καταστροφής του εργοστασίου.