ΔΥΣΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

Παρά τα (ημί)μετρα και τις  απαγορεύσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας από την κυβέρνηση ο χώρος του ποδοσφαίρου σενεχίζει (και θα συνεχίζει για καιρό καθώς φαίνεται) να αποπνέει δυσώδη οσμή με καταγγελίες για εγκληματικές οργανώσεις, για αλλοίωση αποτελεσμάτων και για περίεργες διασυνδέσεις που φτάνουν μέχρι τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας.

Φτάσαμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καλείται να διακόψει το πρωτάθλημα από μεγαλοπαράγοντες που ούτε θέλει αλλά από ότι φαίνεται ούτε και μπορεί να ελέγξει.

Στην ίδια μανιέρα και κατάσταση, είναι το Ελληνικό ποδόσφαιρο που εδώ και χρόνια, η προσπάθεια εξυγίανσης από το κράτος δείχνει όλο και περισσότερο τον “πάτο του βαρελιού”, χωρίς αποτέλεσμα και λύσεις, ακόμα και με κλειστά γήπεδα.

Άλλη μία φορά λοιπόν γινόμαστε θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου με τις κόντρες των ομάδων και προέδρων να διαιωνίζουν την ήδη εδώ και πολλά χρόνια, κατάσταση…”δυσωδίας”, στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η εγκληματικότητα και η βία που διαπερνούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και δεκαετίες, φαίνεται να είναι σε δεύτερη μοίρα για την κυβέρνηση, που απάντησε στις δηλώσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός, χωρίς ουσιαστικά…να απαντήσει.

Οι σοβαρές καταγγελίες, ήρθαν μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης, όπου για ακόμα μία φορά βλέπουμε την ΠΑΕ Ολυμπιακός, να ζητά την διακοπή του πρωταθλήματος, μετά από μια ήττα της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός, με δηλώσεις του αντιπροέδρου του, Αλέξη Κούγια, αλλά και με επίσημη ανακοίνωση, διαμαρτυρήθηκε έντονα και μάλιστα ζήτησε και την παρέμβαση της κυβέρνησης, όχι απλώς για το ζήτημα της διαιτησίας, αλλά καταγγέλλοντας μια “εγκληματική οργάνωση” που έχει παρεισφρήσει στην ΕΠΟ.

Μάλιστα, ο γνωστός ποινικολόγος κάλεσε ανοιχτά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να ασχοληθεί με το θέμα και “να διακόψει το πρωτάθλημα, να μη συνεχίσει να υπάρχει η ομπρέλα του ανηψιού (σ.σ.: Γρηγόρη Δημητριάδη) του σε αυτούς τους εγκληματίες”.